Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Prepară cea mai bună friptură de porc cu sos de ciuperci în această zi de weekend de mijloc de noiembrie. Prânzul tău va fi unul special
Friptură de porc cu sos de ciuperci |
- piper
- sare
- 1 lingura făină
- 100 g smântână
- 150 ml vin alb
- 1 lingura unt
- 200-250 g ciuperci
- 2 linguri ulei
- 4 bucati muşchi de viţel sau de porc
- 1 legatura mărar şi pătrunjel
Mod De Preparare
Bucăţile de carne se dau cu un praf de sare şi piper, apoi se trec prin făină, se bat între palme şi se prăjesc în ulei.
Se lasă pe fiecare parte câte 8-10 minute, la foc potrivit, până se rumenesc frumos.
Separat, într-o tigaie cu unt se călesc ciupercile tăiate felii.
Se amestecă uşor, se sting cu vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
Se adaugă bucăţile de carne şi se fierbe, la foc mic, aproximativ jumătate de oră, până când scade sosul.
Se adaugă smântâna amestecată cu făina şi se mai clocoteşte puţin.
Se potriveşte la gust cu sare şi se aromează cu verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.