Daca chili con carne si pulled pork ar fi facut un copil cu o gaina, probabil ca ar fi iesit ceva in genul asta – o tocana simpla si rapida, perfecta pentru o cina in mijlocul saptamanii, numa’ buna sa fie luata la pachet pentru pranzul de la birou, a doua zi.
Tocana mexicana de pui cu fasole rosie si orez |
- 6 pulpe de pui superioare, dezosate si fara piele
- 1 conserva de fasole rosie boabe (scurse si trecute sub un jet de apa)
- 2 ardei grasi rosii, taiati in cubulete
- 1 ceapa, taiata marunt
- 2 conserve de conserve de rosii tocate
- 1 lingura de fulgi ardei chipotle (sau poti incerca o combinatie de 1 lingura de fulgi de ardei iute si 1 lingura de paprika afumata)
- 1 lingura de ulei de masline
- 250ml de apa
- orez basmati, fiert
- 1 legatura de coriandru proaspat
- zeama de lamaie (sau lime)
PENTRU SERVIT:
MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie incapatoare incinge o lingura de ulei si caleste ceapa cateva minute, pana ce se inmoaie.
Adauga ardeii si mai gasteste inca 2-3 minute.
Presara fulgii de ardei chipotle si amesteca timp de un minut, pana ce isi elibereaza aroma, apoi adauga si rosiile tocate, pulpele de pui si apa – cat sa se formeze un sos care sa cuprinda carnea si legumele.
Amesteca usor si lasa-le 30 de minute sa fiarba incet, pana cand puiul este bine patruns, iar sosul a mai scazut.
Cand puiul este gata, scoate pulpele pe o farfurie si, folosind doua furculite, rupe-l in bucati.
Adauga-le inapoi in tigaie, impreuna cu fasolea si mai gateste timp de 2-3 minute.
Serveste apoi tocana cu frunze de coriandru proaspat presarate deasupra si garnitura de orez basmati, simplu.
Pentru extra aciditate, poti stoarce deasupra tocanei putina zeama de lamaie sau lime.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.