Stiu ca n-o sa credeti ce va spun acum, dar uneori habar n-am ce sa-i mai fac de mancare.
Musacaua asta insa m-a scos din incurcatura. Bine ca mi-am amintit de zilele mele glorioase de la gatit, unde musacaua o savurez cu placere.
Musaca |
– 600-800 g. carne de pui (pulpe, piept)
– 400 g. morcovi
– 1 kg. cartofi
– 3 cepe potrivite
– 1 lingura mare unt
– sare, piper
– 50 g. unt pentru uns tava
– 100 g. cascaval
Mod de preparare:
Se fierbe carnea si legumele curatate in cca. 3 litri de apa.
Cand au fiert foarte bine, se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs (supa se pune deoparte si se va prepara cu galuste sau taitei).
Cartofii se paseaza impreuna cu morcovii; carnea se toaca marunt si se amesteca cu ceapa, tocata tot marunt.
Compozitia se sareaza si pipereaza dupa gust si se amesteca cu unt moale, scos din timp din frigider.
Se unge o tava (aprox. 20 cm x 30 cm) cu unt, apoi se pune un strat de piure de legume, un strat de carne, si tot asa pana se termina ingredientele.
Se rade cascaval si se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de cca. 25-30 de minute.
Se poate servi cu castraveti murati.
Sfat:
Musacaua va iesi la fel de gustoasa si cu carne de orice fel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.