Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chiftelute de pasare cu sos de smantana

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Chiftelute de pasare cu sos de smantana: o mancarica exact pe gustul celor mici …mai ales a celor mofturosi sau nu prea dornici de a testa noi gusturi.
Va urez succes si voua!

Chiftelute de pasare cu sos de smantana

Chiftelute de pasare cu sos de smantana

Ingrediente:

– 600 g carne de pasare (eu -piept de pui)
– 2 felii paine alba
– 1 ceapa
– 1 ou
– 100 ml ulei
– 50 g faina
– 300 ml lapte
– 150-200 g smantana
– 30 g unt
– sare
– marar/patrunjel

Mod de preparare:

Carnea de pasare se scoate de pe os, painea se inmoaie in putin lapte si se stoarce bine; ceapa (curatata si spalata) se taie marunt si se caleste usor in 2 linguri de ulei, apoi toate se trec prin masina de tocat (eu -la blender)

Tocatura se amesteca cu oul crud si sare. 

Din acst amestec se modeleaza cu mana unsa cu ulei chiftelute mici. 

Se prajesc in ulei fierbinte:

Se pregateste sosul de smantana: faina se caleste usor in unt, apoi se stinge cu lapte (se adauga treptat, sa nu faca cocoloase…desi daca totusi se arata a fi rebela, o puteti domoli cu mixerul-bat sau o amenintati c-o dati printr-o strecuratoare)

Se adauga smantana si se amesteca totul bine. 

Se adauga sare si se fierbe sosul la foc mic 15-20 de minute. 

Lasati apoi la o parte pana cand pregatiti garnitura.

Chiftelutele se servesc cu garnitura (la alegere) si sos de smantana presarat cu cascaval ras cu sosul de smantana pudrat cu marar.

 Sfat:

Pentru ca sosul de smantana sa nu faca pojghita, treceti un cub de unt deasupra si tineti vasul acoperit pana in momentul servirii.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!