Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Chiftelute de pasare cu sos de smantana: o mancarica exact pe gustul celor mici …mai ales a celor mofturosi sau nu prea dornici de a testa noi gusturi.
Va urez succes si voua!
Chiftelute de pasare cu sos de smantana |
– 600 g carne de pasare (eu -piept de pui)
– 2 felii paine alba
– 1 ceapa
– 1 ou
– 100 ml ulei
– 50 g faina
– 300 ml lapte
– 150-200 g smantana
– 30 g unt
– sare
– marar/patrunjel
Carnea de pasare se scoate de pe os, painea se
inmoaie in putin lapte si se stoarce bine; ceapa (curatata si spalata)
se taie marunt si se caleste usor in 2 linguri de ulei, apoi toate se
trec prin masina de tocat (eu -la blender)
Tocatura se amesteca cu oul crud si sare.
Din acst amestec se modeleaza cu mana unsa cu ulei chiftelute mici.
Se prajesc in ulei fierbinte:
Se pregateste sosul de smantana: faina se caleste usor in unt, apoi se
stinge cu lapte (se adauga treptat, sa nu faca cocoloase…desi daca
totusi se arata a fi rebela, o puteti domoli cu mixerul-bat sau o
amenintati c-o dati printr-o strecuratoare)
Se adauga smantana si se amesteca totul bine.
Se adauga sare si se fierbe sosul la foc mic 15-20 de minute.
Lasati apoi la o parte pana
cand pregatiti garnitura.
Chiftelutele se servesc cu garnitura (la alegere) si sos de smantana
presarat cu cascaval ras cu
sosul de smantana pudrat cu marar.
Sfat:
Pentru ca sosul de smantana sa nu faca pojghita, treceti un cub de unt deasupra si tineti vasul acoperit pana in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.