Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pentru un pranz de duminica nu ne trebuie o tehnica perfecta de a gati niste carne de orice fel la cuptor, doar putina indemanare si dragoste in arta gatitului.
Vom gati de data aceasta niste cotlete de porc la cuptor, nu numai carne de pui cu care suntem obisnuiti, deoarece si carnea de porc selectionata (fara grasimi) va fi la fel de buna si sanatoasa pentru organism.
Cotlet de porc cu cartofi |
4-5 cotlete porc
500 g cartofi noi (micuti, ptr a putea fi folositi intregi)
1 crenguta rozmarin
3-4 linguri ulei masline
200 g smantana (sau iaurt natural)
4-5 catei usturoi
1 pahar vin alb
sare, piper
Mod de preparare:
Primul pas va fi pregatirea cotletelor de porc, adica asezonate cu sare si piper.
Cartofii noi, se vor spala foarte bine cu un burete (li se vor lasa coaja, deoarece este foarte subtire), asezati intr-un castron incapator, stropiti cu ulei de masline, asezonati cu un praf de sare, piper si rozmarin.
Intr-o tava de aragaz unsa cu ulei se vor aseza cotletele de porc pregatite in prealabil, apoi asezati cartofii noi (intr-o ordine oarecare, fie pe marginile carnii, sau deasupra cotletelor) si turnata apa amestecata cu vinul alb.
Tava se va acoperi cu o folie de aluminiu si data in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 40-45 minute.
Aproape de sfarsit, cu cca 15 minute, folia de aluminiu se va indeparta pentru a prinde carnea de porc si cartofii o crusta de rumena.
Din smantana sau iaurt natural, impreuna cu usturoiul pisat, se va face un sos care se va servi la masa intr-o sosiera.
Cotletele de porc cu cartofi se vor servi calde cu 1-2 linguri din sosul de smantana.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.