Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cotlet de porc cu cartofi

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru un pranz de duminica nu ne trebuie o tehnica perfecta de a gati niste carne de orice fel la cuptor, doar putina indemanare si dragoste in arta gatitului.

Vom gati de data aceasta niste cotlete de porc la cuptor, nu numai carne de pui cu care suntem obisnuiti, deoarece si carnea de porc selectionata (fara grasimi) va fi la fel de buna si sanatoasa pentru organism.

Cotlet de porc cu cartofi

Cotlet de porc cu cartofi

Ingrediente:

4-5 cotlete porc

500 g cartofi noi (micuti, ptr a putea fi folositi intregi)

1 crenguta rozmarin

3-4 linguri ulei masline

200 g smantana (sau iaurt natural)

4-5 catei usturoi

1 pahar vin alb

sare, piper

Mod de preparare:

Primul pas va fi pregatirea cotletelor de porc, adica asezonate cu sare si piper.

Cartofii noi, se vor spala foarte bine cu un burete (li se vor lasa coaja, deoarece este foarte subtire), asezati intr-un castron incapator, stropiti cu ulei de masline, asezonati cu un praf de sare, piper si rozmarin.

Intr-o tava de aragaz unsa cu ulei se vor aseza cotletele de porc pregatite in prealabil, apoi asezati cartofii noi (intr-o ordine oarecare, fie pe marginile carnii, sau deasupra cotletelor) si turnata apa amestecata cu vinul alb.

Tava se va acoperi cu o folie de aluminiu si data in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 40-45 minute.

Aproape de sfarsit, cu cca 15 minute, folia de aluminiu se va indeparta pentru a prinde carnea de porc si cartofii o crusta de rumena.

Din smantana sau iaurt natural, impreuna cu usturoiul pisat, se va face un sos care se va servi la masa intr-o sosiera.

Cotletele de porc cu cartofi se vor servi calde cu 1-2 linguri din sosul de smantana.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!