Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Kavarma este una dintre cele mai gustoase mâncăruri bulgărești și se poate face atât din carne de pui, cât și din porc. Specificul ei, la fel ca în cazul multor mâncăruri bulgărești, sunt castraveții murați.
Kavarma - tocăniță bulgărească |
- 750 g carne de porc/ vită/ pui
- 1 praz
- 4-5 linguri ulei
- 100 ml sos de roșii
- 1 linguriță paprika
- 1 pahar de vin roșu
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 foi de dafin
- 1 ardei iute
- 2-3 castraveciori murați
Mod de preparare:
Puneți uleiul într-o cratiță pe foc și adăugați carnea tăiată cubulețe. Căliți carnea cu sare și piper, apoi adăugați un pahar de vin.Când vinul s-a evaporat, puneți ardeiul iute tocat mărunt, paprika, foile de dafin și sosul de roșii. Lăsați să fiarbă cu capacul, amestecând din când în când. Când carnea este aproape gătită, puneți prazul tăiat bucăți, ceapa și morcovul tocate.
Lăsați până când legumele s-au gătit și sosul din vas a scăzut. La
final, puneți castraveții murați tăiați felii și opriți focul.
Kavarma este gata și poate fi servită cu piure de cartofi, mămăliguță, orez sau simplă, cu pâine proaspătă și puțin pătrunjel verde.
Poftă bună!
Kavarma este gata și poate fi servită cu piure de cartofi, mămăliguță, orez sau simplă, cu pâine proaspătă și puțin pătrunjel verde.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.