Incepe prin a preincalzi cuptorul la 190 de grade Celsius. Ia pulpa de vitel si, cu ajutorul unui cutit ascutit, fa 7-8 incizii in ea, la distante relativ egale. Taie usturoiul in rondele si, in fiecare dintre incizii, adauga cate o bucatica de usturoi, asigurandu-te ca aceasta este suficient de adanc introdusa, astfel incat sa nu iasa in timpul prepararii carnii. Unge bine pulpa cu uleiul de masline si presara piperul si sarea.
Dupa ce cuptorul s-a incalzit, pune pulpa de vitel pe grilajul acestuia, iar sub el adauga o tava cat mai adanca, pentru sosul care va curge din carne. Lasa preparatul sa se gateasca tot la 190 de grade, pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand crusta capata o culoare maronie. La sfarsit, redu temperatura cuptorului la 110 grade si mai lasa preparatul pentru circa 5 minute, dupa care il vei scoate si pune intr-o folie de aluminiu, pentru a nu se raci.
Pentru sos:
Va trebui sa iei tava in care s-a scurs sucul din friptura si sa adaugi lichidul intr-o tigaie, pe care o vei pune pe aragaz. Adauga o ceasca de apa, amidonul, vinul si da tigaia la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata o textura omogena. Lasa sosul pe foc, pentru aproximativ 5-6 minute, iar dupa ce capata consistenta, opreste focul.
Sevrea:
Taie pulpa de vitel in felii si serveste-o alaturi de sos.
Optional:
Se poate servi si alaturi de piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.