Doriți să vă răsfățați jumătatea cu o cină deosebită? Atunci preparați un piept de pui în sos delicios de cașcaval. Această mâncare o să vă cucerească de la prima vedere prin aspectul atrăgător și combinația armonioasă de gusturi.
Muștarul se combină perfect cu carnea de pui, creând un duet gustos și aromat, iar sosul cremos de cașcaval completează această capodoperă culinară, oferindu-i delicatețe și un gust extraordinar!
Pui Pieptul de pui cu sos |
Ingrediente:
-6 fileuri de pui
-0.5 pahar de parmezan
-3 linguri de unt
-0.5 linguriță de praf de usturoi
-1.5 linguri de semințe de muștar
-1.5 pahare de cașcaval tare
-160 ml de lapte
-2 linguri de făină
-sare și piper negru măcinat – după gust
-condimente pentru pui – după gust
Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la 190 de grade.
2. Asezonați fileurile de pui cu sare și piper, adăugați la dorință, condimente pentru pui și puneți carnea într-o formă de copt, unsă cu ulei. Acoperiți carnea cu folie de staniol și dați-o la cuptor timp de 20 de minute.
Sosul:
3 . Topiți untul într-o cratiță, adăugați făina și amestecați continuu până veți obține o culoare aurie. Luați amestecul de pe foc și bătând cu telul, turnați laptele. Puneți cratița la foc, aduceți amestecul la fierbere și fierbeți timp de 5-7 minute la foc mic.
4. Adăugați în sos parmezanul, cașcavalul tare, muștarul, praful de usturoi, sare și piper după gust.
Gata:
5. Scoateți fileurile din cuptor și turnați sosul deasupra, distribuiți-l uniform și coaceți la cuptor încă 25-30 de minute.
Servire:
Se servește fierbinte.
Vă doreSC poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.