Pastele în diferite combinații sunt preparatul la care apelezi ori de câte ori vrei să gătești ceva gustos, dar rapid? Îți venim în întâmpinare cu rețete de paste pe placul celor mici, dar și celor mari.
Combinate cu legume care sunt bogate în vitamine și minerale, aceste rețete de paste pentru întreaga familie nu sunt doar ușor de pregătit, ci mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Top 5 rețete cu paste pentru întreaga familie |
INGREDIENTE:
- 1 pachet de spaghete
Pentru chiftele:
- 300 de grame de cârnat de porc
- 500 de grame de carne de vită tocată (fără grăsime)
- 1 ceapă mică (tocată mai mare)
- 1 morcov (dat pe răzătoarea mică)
- 1 linguriță de oregano
- 50 de grame de parmezan (dat pe răzătoare)
- 1 ou
- 1 lingură de ulei de măsline
Pentru sosul de legume:
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 dovlecel (dat pe răzătoarea mare)
- 3 căței de usturoi (dați pe răzătoarea mică)
- 1 lingură de piure de roșii
- zahăr brun
- oțet
- •are
- piper
- 2 conserve de 400 de grame de roșii tocate
MOD DE PREPARARE:
Aceasta este una dintre etapele la care te poate ajuta și copilul. Tai capătul la fiecare cârnat și scoți carnea, apoi o pui într-un bol mai mare. Adaugi pe rând restul ingredientelor (mai puțin uleiul de măsline) și amesteci bine.
Formezi chiftele de dimensiunea unei nuci (îl poți ruga pe copil să le facă), iar între timp prepari sosul.
Pui uleiul la încălzit într-o oală mai mare, după care adaugi dovlecelul și usturoiul și lași până se mai înmoaie. Pui piureul de roșii, zahărul brun, un pic de oțet, sare, piper și lași să mai fiarbă 5 minute.
Rumenești chiftelele în puțin ulei în tigaie, apoi le pui în sos și mai lași pe foc încă 15 minute. Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar la final adaugi peste ele sosul.
Rețete de paste: paste cu sos verde
INGREDIENTE:
- 400 de grame de paste
- 100 de grame de spanac
- 140 de grame de mazăre congelată
- o mână de frunze de busuioc (păstrezi câteva pentru decor)
- 3 linguri de sos pesto
- 150 de ml de smântână lichidă
- 50 de grame de parmezan (dat pe răzătoare)
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE":
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, pui mazărea și spanacul într-un bol mai mare și le acoperi cu apă clocotită. Lași 3 minute ca să se înmoaie mazărea, apoi scurgi apa.
Pui mazărea și spanacul în blender, adaugi busuiocul, sosul pesto, smântâna, sarea, piperul și parmezanul. Blendezi până obții o cremă fină.
Scurgi apa de la paste și mai păstrezi puțin din ea. Torni deasupra sosul, după care le pui într-o tigaie și lași să se încălzească și să pătrundă sosul în paste. Poți să adaugi puțină apă în care au fiert pastele dacă ți se par că sunt uscate. Înainte de servire presari parmezan și pui frunzele de busuioc rămase.
Rețete de paste: paste cu somon și mazăre
INGREDIENTE:
- 240 de grame de paste integrale
- 1 cub de unt
- 1 ceapă mai mare
- 140 de grame de mazăre congelată
- 2 fileuri de somon (fără piele și tăiate în bucăți mai mari)
- 140 de grame de smântână cu conținut mai mic de grăsimi
- 1 lingură de legume uscate
- câteva frunze de ceapă verde tocate
- piper
- sare
MOD DE PREPARARE:
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, topești untul într-o oală mai mare, adaugi ceapa tocată și lași 5 minute ca să se înmoaie. Pui și mazărea, peștele, smântâna și 50 de ml de apă.
Adaugi în compoziție legumele uscate, sarea, piperul și mai lași să se gătească încă 3-4 minute. Presari ceapa verde, după care torni sosul pste paste
Rețete cu paste: lasagna vegetală
INGREDIENTE:
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă (tăiată felii)
- 1 cățel de usturoi (tăiat mărunt)
- 1 vânătă (tăiată cuburi)
- 1 ardei kapia (tăiat bucăți)
- 8 roșii (tăiate în jumătate)
- 350 de ml de pastă de roșii
- 200 de grame de foi de lasagna
- 6 linguri de smântână cu un conținut redus de grăsimi
- 2 linguri de parmezan ras
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE":
Încingi cuptorul. Pui uleiul într-un vas de yena, adaugi legumele și lași 35 de minute ca să se înmoaie. Așezi un strat de legume într-un vas mai mare de copt, torni o parte din pasta de roșii, după care acoperi cu un strat de foi de lasagna.
Repeți procedura astfel încât la final să rămână deasupra un strat de foi de lasagna. Pui cu o lingură smântâna peste foi, apoi presari parmezan pe toată suprafața. Dai tava la cuptor pentru 25 de minute sau până se rumenește deasupra.
Rețete cu paste: paste cu roșii și sos de legume
INGREDIENTE:
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 ceapă mare (tocată)
- 2 tije de țelină (tocate)
- 1 praz (tăiat mărunt)
- 2 morcovi (tăiați cubulețe)
- 2 ardei grași (curățați de semințe și tăiați mărunt)
- 2 conserve de 400 de grame de roșii cuburi
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură de zahăr brun
- 1 lingură de oțet balsamic
- 300 de grame de paste
- parmezan
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Pui uleiul într-o tigaie, după care adaugi ceapa, țelina, prazul, morcovii și lași să se înmoaie 20 de minute la foc mic. Pui și ardeii și mai lași încă 10 minute. La final adaugi roșiile, usturoiul tăiat feliuțe, zahărul, oțetul balsamic, sarea și piperul după gust. Lași să fiarbă totul încă 20 de minute la foc mic.
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, torni sosul într-un blender și pasezi până obții o consistență fină. Îl torni apoi într-un vas mai mare și lași la foc mic. Scurgi apa de la paste, le adaugi peste sos și amesteci bine ca să se omogenizeze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.