Dacă aveți la dispoziție doar 15 minute în care doriți să preparați o porție de mâncare sănătoasă, puteți încerca această rețetă de paste cu sos de avocado. Este foarte ușor de preparat.
Paste cu sos de avocado |
255 grame de paste
1-2 căței de usturoi, după gust
1/4 cană de frunze de busuioc proaspete
1-2 linguri de zeamă de lămâie
1 lingură de ulei de măsline
1 avocado mediu copt, fără sâmbure
1/4 – 1/2 lingurițe de sare fină
piper negru proaspăt măcinat
coajă de lămâie pentru servire
Mod de preparare:
1. Se încălzește o oală cu apă, în care ați adăugat sare. În momentul în care începe să fiarbă apa, adăugați pastele și lăsați-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. În timp ce se gătesc pastele, puteți începe prepararea sosului. Într-un procesor de alimente, se combină usturoiul curățat în prealabil, frunzele spălate de busuioc și se amestecă, până când se pasează bine.
3. Se adaugă și zeama de lămâie, uleiul de măsline, pulpa de la un avocado copt, 1 lingură de apă și se pasează totul până când obțineți o compoziție omogenă, curățând pereții bolului din când în când. În cazul în care sosul de avocado este prea gros, puteți să mai adăugați puțin ulei. Se condimentează cu sare și piper după gust.
4. Pastele se scurg și se pun înapoi în oală. Se adaugă sosul de avocado și se amestecă până când se combină. Puteți reîncălzi ușor pastele în cazul în care s-au răcit sau le puteți servi la temperatura camerei.
Sfat:
Din cauza faptului că fructul de avocado se oxidează rapid după ce este tăiat, cel mai bine este să serviți sosul imediat. Dacă aveți sos rămas, se transferă într-un recipient etanș și se poate păstra o zi la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.