Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aceste delicii se bucura de popularitate in toata lumea, iar glazura de ciocolata confera desertului o aroma aparte.
Despre aceste minieclere nu pot sa va spun decat ca dispar foarte repede de pe platou.
Oricate as face, niciodata nu sunt de ajuns.
Mini eclere cu crema de vanilie |
500ml de apa
200g de unt
300g de faina tip 480
10 oua
Un strop de sare
Pentru crema:
1 l lapte
15 linguri zahar pudra
200 gr faina alba
6 oua
1 plic gelatina
3 plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie
Glazura:
200 gr ciocolata
150 ml smantan
Mod de preparare:
Incepem prin a pune pe foc apa cu untul taiat cubulete si sarea.
Cand incepe sa fiarba, se trage de pe foc, si se pune toata faina amestecand cu o lingura de lemn sau un tel.
Se lasa cateva minute sa se raceasca, iar apoi se pun intr-un vas mai mare.
Amestecam aluatul cu mixerul la viteza mica, si adaugam ouale unul cate unul.
Dupa ce am pus toate ouale, mai mixam aluatul rezultat inca 10-15 minute.
Cu ajutorul poshului formam mini eclere in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor la 180-190 grade cca 20-25 minute.
Crema de vanilie:
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le frecam bine cu 6 linguri de zahar si faina, adaugand cate putin lapte rece cat sa se omogenizeze.
Restul de lapte se pune la foc.
Gelatina se pune la hidratat cu 2-3 linguri de apa rece.
Cand laptele fierbe, se trage de pe foc si se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu, pana la obtinerea unei creme consistente, la care se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat si se da deoparte.
Gelatina se pune la hidratat cu 2-3 linguri de apa rece.
Cand laptele fierbe, se trage de pe foc si se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu, pana la obtinerea unei creme consistente, la care se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat si se da deoparte.
Se adauga si gelatina in crema calda si se amesteca pana la dizolvare.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga si cele 6 linguri de zahar ramas si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele tari.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga si cele 6 linguri de zahar ramas si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele tari.
Se adauga bezeaua la crema de galbenusuri fierbinte, si se amesteca de jos in sus pana la incorporarea completa a bezelei.
Veti obtine o crema spumoasa.
Crema se pune intr-un posh.
Cu cutitul faceti o gaurica mica in spatele fiecarei coji de ecler.
Cu ajutorul poshului, unpleti fiecare coaja cu crema de vanilie.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit cca 50 coji.
Glazura:
Smantana si ciocolata rupta in bucatele
se pun intr-o craticioara pe foc mic amestecand mereu pana se topeste
ciocolata si se face o crema lichida.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, astfel se mai si solidifica.
Se trec eclerele prin glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.