Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi noi si ciuperci umplute, la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Este inceputul de sezon al mancarurilor usoare, din legume proaspete, pline de vitamine, garnisite cu verdeata din belsug. Combinate cu branzeturi si/ sau cascaval, cu ciuperci, dar si cu urme fine de carne. Legumele preparate la cuptor sunt bine venite la masa de pranz, dar si la cina.
Cartofi noi si ciuperci umplute, la cuptor

Cartofi noi si ciuperci umplute, la cuptor

INGREDIENTE:

cartofi noi, 

ciuperci cu palaria mare, 

verdeata (ceapa, usturoi, marar, patrunjel), 

cascaval afumat, 

unt proaspat, 

sare grunjoasa, 

cimbru, 

boia de ardei dulce si boia de ardei iute, 

piper boabe.

MOD DE PREPARARE:

Cartofii noi, spalati cu apa rece si curatati, razuiti de coaja subtire cu buretele din sarma sau cu cutitul, se pun la fiert in apa rece cu putina sare grunjoasa. Se fierb pe jumatate si se lasa la racit.

Ciupercile spalate se tamponeaza cu hartie absorbanta sau cu o carpa curata/ prosop de bucatarie. Se indeparteaza cotoarele ciupercilor.

Verdeata (ceapa si usturoi, marar si patrunjel) se toaca marunt.

Intr-un bol, se amesteca verdeata cu unt proaspat. Se asezoneaza cu putina sare grunjoasa, piper boabe proaspat macinat si boia de ardei dulce si boia de ardei iute.

Palariile ciupercilor se umplu cu amestecul de unt proaspat si vedeata.

Cartofii fierti pe jumatate se feliaza in bucati mai groase care se aseaza intr-un vas de copt. Cartofii fierti se asezoneaza cu sare grunjoasa, cimbru si piper boabe proaspat macinat si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline sau cu unt topit.

Vasul de copt se poate unge cu putin unt proaspat inainte de a se pune cartofii fierti pe jumatate.

Deasupra cartofilor, in vasul de copt, se aseaza palariile ciupercilor, umplute cu unt si verdeata.

Cascavalul afumat se da pe razatoarea mare. Cascavalul ras se asezoneaza cu piper boabe proaspat macinat si boia de ardei.

Vasul de copt, cu ciuperci umplute si cartofi fierti pe jumatate se introduce in cuptorul incins al aragazului, la foc potrivit pentru 10-15 minute, timp in care se va topi untul si va intra in ciuperci.

Se scoate vasul de copt din cuptorul aragazului.

Se adauga cascaval ras, din belsug, peste ciupercile umplute cu unt si verdeata. Vasul de copt se reintroduce in cuptorul incins al aragazului, cateva minute, pana se topeste cascavalul si se coc bine cartofii, devenind crocanti. Deasupra preparatului se presara verdeata proaspata.

Preparatul se serveste cald, cu sau fara smantana grasa, cu sau fara mujdei de usturoi. Preparatul poate fi „decorat” si cu o felie de pulpa de porc/ vitel, facuta la cuptor sau inabusita in vin/ bere. 

Si o salata cu legume de sezon merge la fix.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!