Cartofi noi si ciuperci umplute, la cuptor |
cartofi noi,
ciuperci cu palaria mare,
verdeata (ceapa, usturoi, marar, patrunjel),
cascaval afumat,
unt proaspat,
sare grunjoasa,
cimbru,
boia de ardei dulce si boia de ardei iute,
piper boabe.
MOD DE PREPARARE:
Cartofii noi, spalati cu apa rece si curatati, razuiti de coaja subtire cu buretele din sarma sau cu cutitul, se pun la fiert in apa rece cu putina sare grunjoasa. Se fierb pe jumatate si se lasa la racit.
Ciupercile spalate se tamponeaza cu hartie absorbanta sau cu o carpa curata/ prosop de bucatarie. Se indeparteaza cotoarele ciupercilor.
Verdeata (ceapa si usturoi, marar si patrunjel) se toaca marunt.
Intr-un bol, se amesteca verdeata cu unt proaspat. Se asezoneaza cu putina sare grunjoasa, piper boabe proaspat macinat si boia de ardei dulce si boia de ardei iute.
Palariile ciupercilor se umplu cu amestecul de unt proaspat si vedeata.
Cartofii fierti pe jumatate se feliaza in bucati mai groase care se aseaza intr-un vas de copt. Cartofii fierti se asezoneaza cu sare grunjoasa, cimbru si piper boabe proaspat macinat si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline sau cu unt topit.
Vasul de copt se poate unge cu putin unt proaspat inainte de a se pune cartofii fierti pe jumatate.
Deasupra cartofilor, in vasul de copt, se aseaza palariile ciupercilor, umplute cu unt si verdeata.
Cascavalul afumat se da pe razatoarea mare. Cascavalul ras se asezoneaza cu piper boabe proaspat macinat si boia de ardei.
Vasul de copt, cu ciuperci umplute si cartofi fierti pe jumatate se introduce in cuptorul incins al aragazului, la foc potrivit pentru 10-15 minute, timp in care se va topi untul si va intra in ciuperci.
Se scoate vasul de copt din cuptorul aragazului.
Se adauga cascaval ras, din belsug, peste ciupercile umplute cu unt si verdeata. Vasul de copt se reintroduce in cuptorul incins al aragazului, cateva minute, pana se topeste cascavalul si se coc bine cartofii, devenind crocanti. Deasupra preparatului se presara verdeata proaspata.
Preparatul se serveste cald, cu sau fara smantana grasa, cu sau fara mujdei de usturoi. Preparatul poate fi „decorat” si cu o felie de pulpa de porc/ vitel, facuta la cuptor sau inabusita in vin/ bere.
Si o salata cu legume de sezon merge la fix.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.