Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Conopida la cuptor cu smantana si cascaval

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Conopida la cuptor cu smantana si cascaval. Conopida gratinata – o reteta simpla si rapida. O reteta vegetariana care se prepara foarte usor si este foarte gustoasa.

Conopida la cuptor cu smantana si cascaval

Conopida la cuptor cu smantana si cascaval

Ingrediente:

  • o conopida mica 
  • sare, piper
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri de pesmet

    Mod de preparare:

    Opareste conopida:

    Am desfacut-o in buchetele pe care le-am clatit bine cu apa rece. Am pus la fiert 2 L de apa cu 1 lingura de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca am asezat in ea buchetelele de conopida si le-am oparit 3 minute. Sa nu uitati de ele pentru ca se fac mamaliga daca le fierbeti mai mult!

    Mi-am pregatit un castron curat cu apa rece si cateva cuburi de gheata.

    Am scos buchetelele de conopida din apa clocotita si le-am transferat imediat in apa rece cu gheata pentru a opri procesul de gatire.

    Am lasat conopida 2-3 minute in apa rece si apoi am scurs-o intr-o strecuratoare.

    Gatirea conopida:

    O alta metoda de gatire a conopidei este cea la aburi. In oala am pus 2-3 degete de apa si 2 lingurite de sare si le-am adus la fierbere. Am asezat buchetelele de conopida peste oala cu apa clocotita si am acoperit totul cu un capac. Am lasat 7 minute. Si dupa gatirea in abur se transfera piesele in apa rece cu gheata.

    Montarea si coacere conopida:

    Am incins cuptorul la 180 C (treapta medie la cele cu gaz). Am uns forma cu unt din belsug si am tapetat-o cu pesmet. Pesmetul mai absoarbe din umezeala conopidei si formeaza si o crusta gustoasa la fundul formei.

    Am rupt conopida in buchetele mai mici pe care le-am distribuit in strat egal in forma. Gustati sa vedeti daca este destul de sarata.

    Am turnat smantana peste conopida si apoi am acoperit totul cu cascavalul ras.

    Am dat forma cu conopida la cuptor pentru 20-30 de minute. Este gata cand cascavalul s-a topit si s-a rumenit frumos.

    Servire conopida:

    Conopida gratinata se serveste imediat, fierbinte.

    Sa incercati si voi aceasta reteta de conopida la cuptor gratinata cu smantana si cascaval!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!