Friptura de porc cu capac de smantana este o friptura usor de realizat si una din cele mai bune fripturi pe care le-ati preparat vreodata. Carnea sub capacul de smantana se fragezeste de nu iti vine sa crezi. La friptura se poate folosi atat cotletele de porc cat si ceafa de porc sau pulpa de porc. Servim alaturi un pahar cu vin.
Friptura de porc cu capac de smantana |
Ingrediente:
1 kg carne porc (pulpa,ceafa, cotlet)
500 ml smantana
sare, piper
margarina (unt) pentru uns tava
Mod de preparare:
Carnea se taie felii de 1 cm grosime.
Se condimenteaza carnea cu sare si piper.
Ungem in strat mai gros cu margarina (sau unt) vasul, tava si feliile de carne le asezam una langa alta strans.
Deasupra se pune 500 ml smantana in asa fel incat sa acopere bine bucatile de carne (smantana trebuie sa fie pusa in strat gros de cel putin 1 cm).
Tava astfel pregatita se da la cuptor, unde se va tine pana cand carnea se inmoaie.
Deasupra stratului de smantana se presara un pic de sare.
Am servit aceasta friptura alaturi de ciuperci champignon trase la tigaie in putin unt si mamaliga fiarta apoi prajita in unt aromatizat cu usturoi.
Se mai poate servi alaturi de cartofi, legume sotate sau cu rizibizi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.