Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Varza murata calita, cu coaste de porc

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Mancare veche si cunoscuta de orice gospodina, varza murata calita apare pe mesele romanilor cel putin o data pe iarna.

Varza murata calita, cu coaste de porc

Varza murata calita, cu coaste de porc

INGREDIENTE:

  • - 2 verze murate (1,1 1/2 kg bucata)
  • - 1 1/2 kg coasta de porc cu carne
  • - 1/2 cana ulei sau untura
  • - 4 foi de dafin
  • - marar (proaspat sau uscat)
  • - piper macinat
  • - fulgi de ardei rosu iute
  • - chimen macinat pudra

    MOD DE PREPARARE:

    Varza murata se lasa la desarat in apa rece vreo doua ore.

    Pregateste o cratita incapatoare si cu peretii inalti si toarna in ea grasimea. Aprinde focul la cuptor si lasa-l sa se incinga. Dupa desarare, taie fiecare varza in 4 si o stoarce-o in maini. Taie fideluta (ma rog, cat se poate de subtire) fiecare sfert de varza si o aseazo in cratita. Din cand in cand aseaza peste varza felii de carne cu os si condimenteaza dupa gust cu marar, piper macinat, fulgi de ardei iute si pudra de chimen. Dupa ce ai umplut cratita, implanti foile de dafin si o bagi la cuptor.

    Cat sta la cuptor? Depinde de varza cat e de cotoroasa. La mine a durat 2 ore. Ai grija insa ca din cand in cand sa scoti cratita din cuptor si sa amesteci varza, astfel incat partea de deasupra sa ajunga dedesubt si astfel toata sa se caleasca. Cand varza e fiarta, mai lasa cratita 30 minute in cuptor, sa prinda o crusta maronie, asa, pentru aspect.

    Servim fierbinte, cu ardei iute si smantana daca va place. Pofta buna!

    Sfat:

    Pentru acest fel de mancare, cuptorul este cel mai potrivit. Am facut o data mancarea asta si pe ochiul de la aragaz, insa varza nu a fost la fel de patrunsa si de frageda.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!