Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ușor crocante, aromate și sățioase, această rețetă de paste vine la fix pentru întreaga familie.
Paste la cuptor cu pui si ciuperci |
Ingrediente:
- 20 g hribi uscați
- 4 pulpe de pui, dezosate și fără piele, tăiate bucățele
- sare
- piper măcinat
- 2 căței usturoi, feliați
- 35650 g ciuperci proaspete ( champignon )
- 200 ml vin alb
- 450 g spaghete
- 500 ml smântână
- 200 g parmezan ras
- câteva frunze busuioc
- Lăsați hribii într-un bol cu apă fierbinte să se hidrateze pentur câteva minute.
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade.
- Încingeți câteva linguri cu ulei de măsline într-o tigaie mai mare.
- Rumeniți bucățile de pui peste care adăugați hribii scurși de excesul de apă. Păsatrați apa în care au fost ținuți.
- Adăugați ciupercile proaspete și usturoiul.
- Turnați vinul și apa de la hribi, apoi lăsați să fiarbă la foc mic până când carnea est efragedă.
- Separat fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Adăugați smântâna peste amestecul de pui, aduceți în punctul de fierbere și îndepărtați de pe sursa de foc.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Adăugați spaghetele scurse peste sos, amestecați bine compoziția.
- Adăugați trei sferturi din cantitatea de parmezan și busuiocul.
- Trnasferați preparatul într-un vas termorezistent pentru cuptor.
- Presărați restul cantității de parmezan pe deasupra și coaceți până când capătă o textură crocantă.
- Repartizați în farfurii și serviți cu un strop de ulei de măsline și parmezan după preferință.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.