Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Turrón este un desert tradițional spaniol ce se servește de Crăciun. Acest tip de nuga se prepară folosind miere, zahăr și albuș de ou. Se pare că numele de turron provine din verbul latin torrere (a rumeni).
Turrón – nuga spaniolă cu migdale |
- 200 g de miere
- 150 g zahăr
- 250 g de migale crude
- 1 albuș de ou
Mod de preparare:
1. Migdalele se prăjesc la cuptor (180 de grade Celsius timp de 10-15 minute) sau într-o tigaie la foc mediu până când se rumenesc. Se lasă apoi să se răcească.
2. Într-o formă de copt mică se pune hârtie de copt, o foaie de napolitană sau se unge cu ulei.
3. Se bate spumă albușul de ou.
4. Mierea se toarnă într-o cratiță cu fund gros, se pune la foc mediu până ce mierea aproape fierbe.
5. Se adaugă zahărul puțin câte puțin și se amestecă energic până ce obținem un amestec de culoarea caramelului (6-8 minute).
6. Se ia de pe foc cratița și se adaugă treptat albușul de ou. Se amestecă pentru a preveni coagularea.
7. După ce se obține un amestec omogen se pune cratița iar pe foc, dar de data aceasta se dă focul la minim. Se continuă amestecarea până ce se observă că amestecul se îngroașă.
8. Se dă cratița de pe foc și se adaugă migdalele având grijă să fie distribuite uniform.
9. Se toarnă amestecul în formă și se acoperă cu o foaie de copt sau o altă foaie de napolitană.
10. Se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de 24 de ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.