Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cacik este o supă de iaurt turcească foarte gustoasă şi răcoroasă. servită, desigur, cel mai adesea în timpul verii. Se face ușor, după pașii de mai jos. Dacă îți place tzatziki-ul, o să adori cacik-ul!
Cacik – supă de iaurt turcească |
- 2 pahare mari iaurt
- 100 g orez alb
- 150 ml supă din concentrat de vită
- 25 g unt
- 1 căţel usturoi
- 1 legătură mărar
- 2 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
În vase separate se pun la fiert ouăle şi orezul. Apoi, în unt topit se căleşte usturoiul și se adaugă orezul scurs.
Se lasă 1-2 minute şi se trage de pe foc. Iaurtul se mixează cu orezul şi supa de vită, potrivind gustul de sare şi piper.
Se adaugă mărarul şi se dă la rece.
Se serveşte supa cu gălbenuşurile fierte, fin tocate sau cu ardei iute și castraveși reci tocați mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.