Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Supa Ramen este o mâncare tradițională japoneză ce conține supă de carne sau pește. Aceasta conține, de obicei sos de soia si/sau miso. Fiecare zonă din Japonia are propria sa rețetă de Ramen, cu carne de porc, alge, bambus sau ceapă verde, ouă fierte sau ciuperci.
Supa Ramen |
- 3 linguri de ulei de rapiță sau ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă medie tăiată cubulețe
- 4 căței de usturoi tăiați fin
- 1 bucățică mică de ghimbir dat pe răzătoare
- 2 litri de supă de pui
- 115g de ciuperci tăiate felii
- 500g de pui gătit (fiert sau la grătar)tăiat bucăți mari
- sos de soia
- ulei de susan sau ulei chilli
- un vârf de cuțit de sare
- 650 g tăieței Ramen proaspeți
- 6 ouă
- 4 fire de ceapă verde
Mod de preparare:
1. Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adăugăm ceapa și puțină sare. Amestecăm până ce ceapa devine aurie-maronie (circa 5 minute). Adăugăm usturoiul, ghimbirul și supa. Amestecăm bine. Reducem focul la mic. Acoperim tigaia parțial și lăsăm să fiarbă circa 30 de minute.
2. Strecurăm lichidul obținut cu ajutorul unei site fine. Lichidul obținut se pune într-un castron.
3. În aceeași tigaie se încinge restul de ulei la foc mediu. Se adaugă ciupercile și se sotează până se înmoaie. Apoi, se adaugă și puiul și se amestecă. Lichidul trecut prin strecurătoare se adaugă peste pui și ciuperci, se condimentează după gust cu sos de soia și ulei de susan. Se aduce la punctul de fierbere și se dă focul la mic. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm să fiarbă timp de 3 minute.
4. Între timp se fierb ouăle 5-6 minute.
5. Se fierb tăiețeii Ramen după instrucțiunile de pe pachet.
6. Taiețeii se împart în castroane în mod egal, se adaugă supa peste și se ornează cu jumătăți de ouă și ceapă verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.