Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Vichyssoise – supă cremă de cartof cu praz

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Vichyssoise este o supă cremă rece ce își are originile în secolul 18. Se pare că numele i-a fost dat de Louis al XV-lea căruia îi era teamă să nu fie otrăvit, așa că îi punea pe servitori să guste supa caldă, așa că până ajungea Louis al XV-lea să mănânce, supa era deja rece.

Vichyssoise – supă cremă de cartof cu praz

Vichyssoise – supă cremă de cartof cu praz

Ingrediente:

  • 4-5 bucăți praz
  • 1 cartof potrivit
  • 1 ceapă mică
  • 200 ml de lapte evaporat sau smântână lichidă
  • unt (cam o linguriță pentru fiecare bucată de praz)
  • sare
  • piper
  • nucșoară (opțional)

    Mod de preparare:

    1. Prazul se taie inele și se sotează în unt câteva minute. Se adaugă ceapa tăiată cubulețe mici și se lasă să se înmoaie.

    2. După câteva minute, se adaugă cartofii, sarea, piperul, nucșoara. Se completează cu apă până ce toate ingredientele sunt acoperite. Se lasă la gătit la foc mic. Amestecul obținut trebuie să fie consistent.

    3. Se pasează amestecul la blender cu puțin lapte evaporat sau smântână lichidă. Se adaugă lichid până ce e ajunge la consistența dorită.

    4. Supa se servește la temperatura camerei sau rece. Se decorează cu arpagic tocat mărunt sau pătrunjel

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!