Fripturica asta de pui cu ochiuri e o reteta mostenita de la matusa Julis. Ne-o facea adesea, cand mergeam la tara si o mancam cu paine proaspat scoasa din cuptor. Parca ii simt mirosul si acum. Matusa Julis nu mai e, dar mereu ne aducem aminte de bunatatile ei si le facem si noi din cand in cand.
Friptura de pui cu ochiuri |
- 8 copanele de pui
- 12 oua de prepelita
- suc de rosii facut in casa
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 grame tarhon uscat
- sare
- piper
- 1/2 pahar cu apa
- 2-3 grame marar tocat
MOD DE PREPARARE:
Am curatat intai copanelele, le-am spalat si le-am asezat intr-o tava.
Le-am condimentat cu sare, piper si tarhon uscat.
Usturoiul l-am curatat si am taiat cateii, dupa care i-am imprastiat in tava.
Am turnat sucul de rosii peste copanele si am adaugat putina apa.
Tava am pus-o la cuptor, pana au inceput sa se rumeneasca copanelele. Din cand in cand am stropit copanelele cu zeama, incat sa prinda o crusta frumoasa si sa nu se usuce.
Am mutat friptura intr-un vas de lut si abia acum am adaugat si ouale sparte printre copanele.
Am mai lasat doar cateva minute fripturica la cuptor. Ouale au ramas moi pe dinauntru.
La final am presarat marar tocat pe deasupra si am mancat cu mare pofta.
Va poftesc la masa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.