Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este un desert care-i va cuceri de îndată pe cei dragi prin consistența cremoasă și gustul bogat. În plus, dacă vrei, poți să-i conferi un aspect mai autentic de sărbătoare dacă vei face pe crema de deasupra ruladei niște urme, astfel încât aceasta să aibă un aspect similar unei prăjituri de Crăciun vestite.

Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane

Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane

Ingrediente:

Pentru blat:

90 g unt
6 ouă
1praf de sare
175 g zahăr
150 g făină

Pentru crema:

4 foi de gelatină
300 g piure de castane
200 g mascarpone
100 g ciocolată neagră
1 lingură cacao
80 g zahăr
70 ml lapte
150 ml frișcă
1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Topește untul și lasă-l să se răcească.
Pasul 3: Vei separa ouăle și vei bate albușurile cu sare. Gălbenușurile vor fi bătute cu zahăr
Pasul 4: În amestecul de gălbenușuri vei adăuga făina și untul topit
Pasul 5: Vei turna peste acestea și albușurile bătute
Pasul 6: Vei amesteca toate aceste ingrediente pentru a obține un aluat, care va fi pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aluatul va fi lăsat la cuptor pentru aproximativ 10 minute
Pasul 7: Îl vei scoate din cuptor și îl vei răsturna pe un prosop umed, pudrat cu zahăr
Pasul 8: Vei desprinde hârtia de pe fund, iar blatul se va rula în prosop. Îl vei lăsa la răcit
Pasul 9: Vei începe să prepari crema: prima dată vei înmuia gelatina în apă rece.
Pasul 10: Vei amesteca piureul de castane cu mascarpone, zahăr, cacao, zahăr vanilat și 20 ml din lapte
Pasul 11: Vei încălzi restul de lapte și vei dizolva în el gelatina. Vei adăuga acolo și 3 linguri din crema cu piure de castane și apoi vei amesteca totul și cu restul de cremă.
Pasul 12: Vei da crema la frigider
Pasul 13: Între timp, vei bate frișca
Pasul 14. Când crema începe să se întărescă, vei adăuga peste ea și frișca
Pasul 15: Vei întinde blatul și îl vei unge cu jumătate din cremă, lăsând de jur-împrejur o margine liberă
Pasul 16: Vei rula blatul cu ajutorul unui prosop și îl vei pune pe un platou
Pasul 17: Vei unge rulada cu restul de cremă
Pasul 18: Dacă vrei, poți lua o furculiță și poți să faci pe cremă niște urme, astfel încât rulada să dobândească un ușor aspect de „trunchi de copac". Poți să o ornezi cum dorești!
Pasul 19: Vei da rulada la frigider pentru aproximativ 2 ore

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!