Este un desert care-i va cuceri de îndată pe cei dragi prin consistența cremoasă și gustul bogat. În plus, dacă vrei, poți să-i conferi un aspect mai autentic de sărbătoare dacă vei face pe crema de deasupra ruladei niște urme, astfel încât aceasta să aibă un aspect similar unei prăjituri de Crăciun vestite.
![]() |
Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane |
Pentru blat:
90 g unt
6 ouă
1praf de sare
175 g zahăr
150 g făină
Pentru crema:
4 foi de gelatină
300 g piure de castane
200 g mascarpone
100 g ciocolată neagră
1 lingură cacao
80 g zahăr
70 ml lapte
150 ml frișcă
1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Topește untul și lasă-l să se răcească.
Pasul 3: Vei separa ouăle și vei bate albușurile cu sare. Gălbenușurile vor fi bătute cu zahăr
Pasul 4: În amestecul de gălbenușuri vei adăuga făina și untul topit
Pasul 5: Vei turna peste acestea și albușurile bătute
Pasul 6: Vei amesteca toate aceste ingrediente pentru a obține un aluat,
care va fi pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aluatul va fi
lăsat la cuptor pentru aproximativ 10 minute
Pasul 7: Îl vei scoate din cuptor și îl vei răsturna pe un prosop umed, pudrat cu zahăr
Pasul 8: Vei desprinde hârtia de pe fund, iar blatul se va rula în prosop. Îl vei lăsa la răcit
Pasul 9: Vei începe să prepari crema: prima dată vei înmuia gelatina în apă rece.
Pasul 10: Vei amesteca piureul de castane cu mascarpone, zahăr, cacao, zahăr vanilat și 20 ml din lapte
Pasul 11: Vei încălzi restul de lapte și vei dizolva în el gelatina. Vei
adăuga acolo și 3 linguri din crema cu piure de castane și apoi vei
amesteca totul și cu restul de cremă.
Pasul 12: Vei da crema la frigider
Pasul 13: Între timp, vei bate frișca
Pasul 14. Când crema începe să se întărescă, vei adăuga peste ea și frișca
Pasul 15: Vei întinde blatul și îl vei unge cu jumătate din cremă, lăsând de jur-împrejur o margine liberă
Pasul 16: Vei rula blatul cu ajutorul unui prosop și îl vei pune pe un platou
Pasul 17: Vei unge rulada cu restul de cremă
Pasul 18: Dacă vrei, poți lua o furculiță și poți să faci pe cremă niște
urme, astfel încât rulada să dobândească un ușor aspect de „trunchi de
copac". Poți să o ornezi cum dorești!
Pasul 19: Vei da rulada la frigider pentru aproximativ 2 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.