Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
E delicioasa, ciocolatoasa, blatul e senzational! O sa-l folosesc des
de-acum. E umed, nu necesita insiropare si se taie foarte frumos.
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone |
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 320 g faina
- 400 g zahar
- 120 ml ulei
- o lingurita praf de copt
- o lingurita bicarbonat
- 200 ml cafea gata preparata
- 100 g cacao neagra
- un plic zahar vanilat
- zeama de la jumatate de lamaie
- putina sare
Crema:
- o cutie 250 g mascarpone
- 80 g cacao
- o lingura ness
- 4 linguri miere
- 500 ml frisca lichida indulcita
- optional – zahar pudra
Pentru ornat:
- Ornamente de ciocolata
Mod de preparare:
Blai:
Porniti cuptorul la 175 grade.
Se amesteca intr-un bol faina cu cacaua, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
In alt bol, mai mare, se bat usor ouale, se adauga zaharul si se mixeaza 3-4 minute.
Adaugati apoi laptele, uleiul, cafeaua, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Omogenizati.
Adaugati
ingredientele uscate si, cu un tel, omogenizam bine bine, sa n-avem
cocoloase. Compozitia pare subtire dar nu va speriati. Cred ca e o idee
mai subtire decat la chec.
Pregatiti tava, puneti hartie pentru copt, am uns putin si cu ulei, si turnati compozitia.
Introduceti tava la cuptor si coaceti pentru 38 minute.
Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.
Cand e complet rece asezati deasupra tava in care veti asambla prajitura si rasturnati cu o miscare ferma.
Desprindeti hartia pentru copt si feliati blatul, dupa preferinte.
Crema:
Puneti in bol mascarpone, mierea, ness-ul si cacaua.
Omogenizati cu o lingura, adaugati frisca, omogenizati si apoi bagati mixerul. Initial la viteza mica, apoi mariti viteza.
Frisca trebuie sa fie rece!
Mixati pana cand crema e bine legata, ferma si pufoasa.
Blatul rece e feliat, crema e gata, asa ca asamblati.
Asamblati:
Nu, nu trebuie insiropat deloc!
Blat/crema, blat, crema, ornamente de ciocolata si gata!
Lasati
la rece cateva ore bune, apoi portionati cu un cutit lung, subtire, pe care-l spalati dupa
fiecare feliere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.