Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Aceasta este un bors și
acum cred că am făcut o foarte bună alegere în privința ingredientelor,
fără să fi premeditat așa ceva. O alegere inspirată, pentru că ne place
mult gustul ciupercilor, în orice preparat, iar acum, asociate cu
cartofii și cu praz, în aceast bors ușor, de mancare
mi se pare că sunt și mai bine puse în valoare.
BORS DE CARTOFI CU PRAZ SI CIUPERCI |
INGREDIENTE:
500 g cartofi
50 g kaizer
1 fir de praz mic
50 g ciuperci
1 l supa de legume
500 ml bors
100 ml smantana
1 galbenus
sare
piper
1-2 linguri ulei
patrunjel pentru servit
50 g kaizer
1 fir de praz mic
50 g ciuperci
1 l supa de legume
500 ml bors
100 ml smantana
1 galbenus
sare
piper
1-2 linguri ulei
patrunjel pentru servit
MOD DE PREPARARE:
Kaizerul taiat cubulete mici il calim impreuna cu kaizerul in uleiul bine incins.
Dupa ce s-au calit, le scoatem si calim calim in acelasi ulei ciupercile taiate felii sau cubulete, in functie de gusturi.
In supa fierbinte de legume punem cartofii, prazul, kaizerul si
ciupercile si le fierbem pana sunt aproape fierti cartofii. In acest
moment adaugam borsul fiert in prealabil si mentinut cald.
Mai fierbem 5 minute, apoi dregem borsul cu sosul obtinut din
smantana batuta cu un galbenus, in care punem treptat un polonic de
ciorba fierbinte, astfel incat sa nu capete aspect de “branzit”, cand il
turnam in oala.
Dupa 2 minute de fiert la foc mic putem stinge focul.
Dupa 2 minute de fiert la foc mic putem stinge focul.
Servim borsul de cartofi fierbinte cu patrunjel verde, proaspat tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.