Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O călătorie culinară în jurul lumii este întotdeauna binevenită. De
data aceasta am poposit în bucătăria germană, de unde am luat această
reţetă de găluşte cu ciuperci, un deliciu cuceritor pentru orice
gurmand.
Găluşte cu ciuperci |
Ingrediente:
Pentru găluşte:
2 1/2 căni făină
1/2 linguriţă sare
1/3 cană apă
1/3 cană lapte
3 ouă
unt la final
Pentru sos:
5 linguri unt
1 ceapă tocată fin
600 g ciuperci feliate
40 ml vin alb
1 lingură sos de roşii
2 căni apă
1/2 cană smântână
1 legătură pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Pentru găluşte, amesteci într-un vas făina şi sarea. Mixezi bine apa,
laptele şi ouăle. Le torni imediat în vasul cu făină şi amesteci
aluatul cu o lingură de lemn până când nu mai sunt cocoloaşe. Acoperi şi
laşi deoparte 30 de minute.
Fierbi apă cu sare într-o oală mare.
Încingi o tigaie mare la flacără medie şi topeşti o bucăţică de unt.
Aşezi o răzătoare mare deasupra oalei şi treci prin ea aluatul şi le
împrăştii cu lingura de lemn. Le laşi să fiarbă, până încep să iasă la
suprafaţă. Le scoţi cu o spumieră şi le pui imediat în tigaia încinsă.
Adaugi unt cât ai nevoie.
Pentru sos, încingi o tigaie la flacără
iute şi pui 3 linguri de unt. Adaugi ceapa şi laşi să se rumenească
puţin. Adaugi ciupercile şi laşi pe foc până se mai înmoaie. Torni vinul
şi laşi pe foc până se reduce la jumătate. Adaugi apă încălzită şi
roşiile, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă până se îngroaşă sosul.
Finalizezi cu restul de 2 linguri de unt şi smântâna.
Pentru servire, serveşti cu
găluştele şi pătrunjelul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.