Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Prajitura
"Caciuli rusesti". am zis ca e momentul potrivit sa transform un blat simplu in ceva
bun, aspectuos si care sa aiba si trecere.
Caciuli rusesti |
Blat:
- -6 oua
- -6 linguri zahar
- -1 lingura apa
- -1 lingura ulei
- -6 linguri faina
- -2 linguri cacao
- -1 plic praf de copt
Crema:
- -1 plic crema de vanilie
- -200 ml lapte
- -300 ml frisca
- -100 g fulgi de cocos
-Glazura:
- -90 g ciocolata cu lapte
- -50 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
Pentru blat,
Se bat
albusurile spuma. Separat, se pun galbenusurile cu zaharul, apa si
uleiul intr-un bol si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza
volumul si zaharul se topeste. Se adauga faina amestecata cu cacao si
praf de copt. Apoi se lasa mixerul deoparte, se adauga albusurile batute
spuma si se amesteca cu o paleta sau cu o lingura, amestecand de jos in
sus, sa ramana o compozitie aerata. Se toarna comopozitia intr-o tava
20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 35 minute la foc mic
in cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua foi
egale.
Din cele doua foi se decupeaza cerculete cu un pahar.
Pentru crema,
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza 3 minute la viteza
maxima, pana rezulta o crema spumoasa.
Cu jumatate din
crema obtinuta se lipesc cerculetele decupate din blat. Cu restul, se
ung prajiturelele pe margini si se tavalesc prin fulgi de cocos.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca si cu ajutorul unei lingurite se glazureaza fiecare prajitura, avand grija sa nu se murdareasca marginile
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.