Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ati mancat vreodata acesta prajitura? Desi numele este unul
amuzant sa stiti ca este o prajitura care nu glumeste cand e vorba de
„rasfatarea papilelor gustative” Ciocolata, vanilie, bezea si note de
vin ars. V-am convins? E buna rau, credeti-ma!
Prajitura de casa, Betivana |
Ingrediente:
Blat:
6 oua
150 g zahar pudra
6 linguri vin rosu
5 linguri cacao
70 g faina
un praf de copt
Crema:
6 galbenusuri
1 plic zahar vaniliat
1 lingurita esenta de rom
2 linguri faina
300 ml lapte
250 g unt
200 g zahar pudra
Bezea:
6 albusuri
300 g zahar pudra
Sirop:
50 ml vin rosu
1 lingura esenta de rom
50 g zahar
Decor:
cacao sau ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, mixam spuma galbenusurile cu zaharul.
Adaugam vinul si amestecam usor. Intr-un alt vas amestecam ingredientele uscate: faina, cacao si praful de copt.
Dupa ce am mixat albusurile spuma tare le adaugam treptat peste
galbenusuri, putin cate putin pana se incorporeaza. Apoi, adaugam si
ingredientele uscate si omogenizam totul cu o spatula, cu miscari de jos
in sus.
Punem toata acesta compozitie, in cuptorul preincalzit la 180 de
grade celesius, intr-o tava cu dimensiunile de 30×25 cm tapetata cu
hartie de copt. Punem tava in cuptor si lasam blatul pana cand trece
testul cu scobitoarea.
Crema:
Intr-un bol, mixam galbenusurile impreuna cu esenta de vanilie,
faina, laptele, zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de zahar
pudra. Punem compozitia intr-o cratita si o dam la foc mic, amestecand
incontinu, pana incepe sa se ingroase si devine ca o budinca, apoi o
indepartam dupa foc.
Lasam deoparte sa se raceasca.
Intre timp, batem untul cu restul de zahar pudra pana cand devine ca o
crema. Dupa ce amestecul cu galbenusuri s-a racit il vom incorpora in
unt, putin cate putin, mixand bine, cu atentie sa nu se taie crema.
Bezea:.
Batem spuma albusurile, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma tare, ferma.
Siropul:
Amestecam bine toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.
Asamblare:
Insiropam blatul cu sirop. Peste blat intindem uniform crema, apoi deasupra punem bezeaua.
Prajitura se decoreaza cu ciocolata rasa sau cu pudra de cacao.
Savurare placuta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.