Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura de casa, Betivana

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ati mancat vreodata acesta prajitura? Desi numele este unul amuzant sa stiti ca este o prajitura care nu glumeste cand e vorba de „rasfatarea papilelor gustative” Ciocolata, vanilie, bezea si note de vin ars. V-am convins? E buna rau, credeti-ma!
Prajitura de casa, Betivana
Prajitura de casa, Betivana

Ingrediente:

Blat:

6 oua
150 g zahar pudra
6 linguri vin rosu
5 linguri cacao
70 g faina
un praf de copt

Crema:

6 galbenusuri
1 plic zahar vaniliat
1 lingurita esenta de rom
2 linguri faina
300 ml lapte
250 g unt
200 g zahar pudra

Bezea:

6 albusuri
300 g zahar pudra

Sirop:

50 ml vin rosu
1 lingura esenta de rom
50 g zahar

Decor:

cacao sau ciocolata rasa

Mod de preparare:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, mixam spuma galbenusurile cu zaharul.
Adaugam vinul si amestecam usor. Intr-un alt vas amestecam  ingredientele uscate: faina, cacao si praful de copt.
Dupa ce am mixat  albusurile spuma tare le adaugam treptat peste galbenusuri,  putin cate putin  pana se incorporeaza. Apoi, adaugam si ingredientele uscate si omogenizam totul cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Punem toata acesta compozitie, in cuptorul preincalzit la 180 de grade celesius, intr-o tava cu dimensiunile de 30×25 cm tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptor si lasam blatul pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Intr-un bol, mixam galbenusurile impreuna cu esenta de vanilie, faina, laptele, zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de zahar pudra. Punem compozitia intr-o cratita si o dam la foc mic, amestecand incontinu, pana incepe sa se ingroase si devine ca o budinca, apoi o indepartam  dupa foc.
Lasam deoparte sa se raceasca.
Intre timp, batem untul cu restul de zahar pudra pana cand devine ca o crema. Dupa ce amestecul cu galbenusuri s-a racit il vom incorpora in unt, putin cate putin, mixand bine, cu atentie sa nu se taie crema.

Bezea:.

Batem spuma albusurile, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma tare, ferma.

Siropul

Amestecam bine toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.

Asamblare:

Insiropam  blatul cu sirop. Peste blat intindem  uniform crema, apoi deasupra punem bezeaua.
Prajitura se decoreaza cu ciocolata rasa sau cu pudra de cacao.

Savurare placuta!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!