Unul dintre lucrurile de care imi aduc cu placere aminte din copilarie
este placinta cu cas facuta de mama. Tot timpul am ezitat sa fac, pine ieri. După ce am mâncat pe săturate și ne-am distrat făcând poze, am plecat din bucatarie. Va doresc, pofta buna.
PLACINTE CU CAS |
Ingrediente
Aluat
500 gr faina alba
300 ml lapte caldut
1 ou la temperatura camerei
1 pliculet drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 lingurita cu varf zahar
300 ml lapte caldut
1 ou la temperatura camerei
1 pliculet drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 lingurita cu varf zahar
Pentru umplutura si uns
250 gr cas
2 linguri smantana
2 linguri zahar
1/2 ceasca cu ulei
2 linguri smantana
2 linguri zahar
1/2 ceasca cu ulei
Pentru servit
smantana
dulceata
dulceata
Portii: 5
Preparare
- Punem in cuva masinii de paine laptele cu oul batut, drojdia si zaharul. Deasupra se pune faina si se presara sarea. Se seteaza masina pe programul de framantat si crescut.
- Cat aluatul creste, se da pe razatoare casul. Amestecati smantana cu zahar.
- Cand aluatul e crescut, il scoatem din cuva si-l punem pe masa de lucru data cu faina.
Se taie aluatul in 10 bucati egale. - Se intinde fiecare bucata foaie subtire.
- Se presara pe cate o foaie cas razuit, apoi se acopera cu alta foaie. Se decupeaza cu o rola de bucatarie. Astfel marginile se vor lipi. Le verificati si daca nu sunt bine lipite le presati usor cu degetele.
- Asezati placintele formate pe un prosop curat si le ungeti deasupra cu ulei. La final veti avea formate 5 placinte.
- Incingeti foarte bine, la foc mare, o tigaie teflonata. Dati apoi focul la mediu. Asezati cate placinte va intra in ea, cu partea unsa cu ulei in jos. Prajiti placinta pana devine rumena. Daca se umfla o intepati deasupra cu o furculita in cateva locuri. In timp ce se coace pe prima parte, ungeti placinta si pe a doua parte cu ulei. Intoarceti placinta si o coaceti si pe a doua parte.
- Scoateti placinta din tigaie si o ungeti deasupra cu smantana cu zahar.
- Stivuiti placintele una peste alta cand le terminati de copt.
- Se servesc placintele caldute cu dulceata si smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.