Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Aceste delicii se bucura de popularitate in toata lumea, iar glazura de ciocolata confera desertului o aroma aparte.
Mini eclere |
Ingrediente:
Coji - 200 ml apa, 100 ml ulei, 200 gr faina, 6 oua, 1 praf de sare..Crema - 120 gr amidon, 1 l lapte, 2 oua, 180 gr zahar, 50 ml lapte pentru dizolvat amidonul, vanilie, un praf de sare. Glazura - cicolata, 1 lingurita ulei
Mod de preparare:
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale - unul cate unul si amestecam continuu ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Compozitia va avea o consistenta omogena.
Turnam aluatul cu ajutorul unui pos cu sprit - forma zimtata - sub forma de aveline micute. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata - 180 gr -, apoi la temperatura moderata -120 gr -, fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata, fara urme de grasime.
Crema:
Intr-un vas punem laptele la fiert. Separat, intr-un bol se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul si turnam treptat lapte rece astfel incat sa putem omogeniza.
Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga compozitia formata si se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena apoi se adauga vanilia si se ia de pe foc. Capacele la mini eclere le taiem doar pe o latura.
Cojile se umplu cu crema de vanilie calduta, cu ajutorul unui pos prevazut un varf subtire.
Cand crema s-a racit glazuram mini eclerele cu ciocolata topita amestecata in prealabil cu ulei.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.