Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Gogosile reprezinta unul dintre cele mai
apreciate deserturi ale romanilor, care ne aduce aminte si de copilarie.
Daca vrei sa retraiesti acele momentele, pregateste simplu si usor o
portie de gogosi cu ciocolata.
Gogosi cu ciocolata |
Ingrediente:
325 g faina
1/2 praf de copt
100 g zahar
1 lingurita esenta de rom
2 oua
1 praf de sare
100 g unt moale
15 bucatele de ciocolata de ½ patratica
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita.
Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga restul ingredientelor si
se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer, folosind spiralele pentru
aluat, la inceput la viteza mica, apoi la cea mai inalta viteza.
Aluatul obtinut se acopera cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc cald, timp de 30 min.
Aluatul dospit se intinde intr-o foaie subtire de 0,5 cm pe masa de
lucru presarata cu faina si se taie forme rotunde cu un pahar cu
diametrul de 7 cm. Marginile formelor se ung cu albus de ou. Se suprapun
2 forme taiate, in mijlocul lor se pune 1 bucatica de ciocolata si se
preseaza pe margini pentru a se lipi.
Gogosile astfel formate se prajesc in ulei bine incins, la foc mediu,
pe ambele parti. Se scot, se lasa la scurs pe un servetel de hartie si se orneaza cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.