Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Aceasta prajitura este perfecta atat ca si aspect cat si ca si gust
ceea ce este cel mai important. Se poate prepara cu zmeura proaspata sau
cu capsuni.
Prajitura cu jeleu de zmeura sau capsuni |
Ingrediente:
Crema de branza:
1 litru de suc de zmeura
20 de grame de geletina.
250 g crema de branza
Pentru blat
4 oua
4 linguri faina
4 linguri de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru sirop:
1/2 cana de apa calda
2 linguri de zahar
1 lingurita de zeama de lamaie
Pentru jeleu
500 g suc de zmeura
gelatina .
150 g zmeura sau capsuni pentru decor
Mod de preparare:
Puneti gelatina in 200 ml de suc de zmeura sa se rehidrateze pentru
10 minute apoi dupa ce si-a marit volumul p punem pe foc si o topim la
foc mic 5 minute. ATENTIE sa nu fiarba, daca incepe sa
fiarba inlocuiti gelatina si repetati procedeul, albumina din gelatina
se distruge le temperatura mare.
Dupa ce am topit gelatina o turnam peste restul de suc de zmeura si lasam jeleul deoaprte sa se intareasca pana cand pregatim blatul.
Dupa ce am topit gelatina o turnam peste restul de suc de zmeura si lasam jeleul deoaprte sa se intareasca pana cand pregatim blatul.
Preparam blatul astfel:
Punem ouale intr-un bol si le batem cu zahar cu un mixer pana cand devin spuma.
Apaugam faina si vanilia, omogenizam apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea aprozimativ 20 de minute.
Coacem blatul la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea aprozimativ 20 de minute.
Cat timp se coace blatul pregatim siropul astfel: Punem in apa calda
zaharul si lamaia si amestecam pana cand se topeste tot zaharul.
Dupa ce s-a copt blatul il scoatem din tava , scoatem hartia de copt apoi il lasam sa se raceasca 20 de minute.
Dupa ce s-a racit baltul puneti-l in tava in care l-ati copt, tava trebuie sa aiva marginile mai ridicate. Insiropati-l cu siropul facut mai devreme cu ajutorul unei pensule sau a unei linguri.
Puneti jeleul intr-un castron mai mare, adaugati branza peste el si mixati cu mixerul pana cand se omogenizeaza. Gelatina nu va fi inchegata total. Compozitia trebuie sa fie ca si o smantana groasa.
Dupa ce s-a racit baltul puneti-l in tava in care l-ati copt, tava trebuie sa aiva marginile mai ridicate. Insiropati-l cu siropul facut mai devreme cu ajutorul unei pensule sau a unei linguri.
Puneti jeleul intr-un castron mai mare, adaugati branza peste el si mixati cu mixerul pana cand se omogenizeaza. Gelatina nu va fi inchegata total. Compozitia trebuie sa fie ca si o smantana groasa.
Turnati jeleul cu branza peste blat, bagati tava in frigider pentru 20-30 de minute.
Dupa acest timp scoateti tava puneti bucati de zmeura peste jeleu. si
lai lasati sa stea inca 10 minute la frigider pana cand pregatiti
ultimul strat de jeleu.
Puneti 500 ml de suc de zmeura intr-un castron. Luati 5-6 linguri din
sucul de zmeura si rehidratati gelatina apoi topiti-o le foc mic, fara
sa fiarba.
Turnati gelatina topita peste restul de suc din castron, amestecati bine sa se omogenizeze bine geletina cu sucul.
Scoateti tava din frigider apoi turnati usor ultimul strat de jeleu. Bagati tava iar in frigider pentru cel putin 2 ore, sau peste noapte.
Scoateti tava din frigider apoi turnati usor ultimul strat de jeleu. Bagati tava iar in frigider pentru cel putin 2 ore, sau peste noapte.
Daca vreti sa folositi capsuni inlocuiti doar zmeura cu capsuni iar sucul de zmeura cu suc de capsuni.
Sucul folosit trebuie sa fie necarbogazos.
Sucul folosit trebuie sa fie necarbogazos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.