Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de raci oltenesti – reteta originala

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Nu este vorba de racii cu clesti, sunt niste ardei rosii destul de micuti (4-6 cm), ascutiti la varf dar largi la baza, cu pereti subtiri. Asa cum spuneam, cand sunt uscati, coaja lor este foarte subtire. Toamna se culeg, se insira pe o ata si se lasa la uscat, la soare si vant. 
Ciorba de raci oltenesti – reteta originala

Ciorba de raci oltenesti – reteta originala


INGREDIENTE:

16 bucati ardei raci de cca. 4-6cm lungime
500 g praz
300 g faina
dupa nevoie 50-100ml apa
2 morcovi potriviti
1 pastarnac
500 ml zeama de varza + plus inca 1 litru chiar, pentru dres/umplut dupa gust
ulei de floarea soarelui
bulion dupa gust
100 ml pasta de rosii
sare, piper, marar, cimbru, patrunjel


MOD DE PREPARARE:
1. Intr-o cratita pui 1/2 apa la clocotit in care vei opari pentru cateva minute racii uscati ca sa ii decupezi mai usor. Poti sa ii dai cateva clocote daca sunt prea crocanti si se sparg la taiere, dar nici prea moi sa nu fie. In nici un caz nu trebuie sa se inmoaie, ca sa poata fi umpluti.
Scoti cotorul si cureti semintele sub jet de apa. Le crestezi varful ca sa nu se sparga la fiert - o mica fanta, nu le tai varful - si ii pui cu gura in jos la scurs.

2. Taie partea alba a prazului marunt.
O calesti intr-o tigaie mare in 3 linguri de ulei incins. Cand prazul devine sticloasa, tragi tigaia deoparte si scoti intr-o farfurie echivalentul unui praz ca sa o pui in zeama.

3. Pune sare, piper, pasta de rosii si amesteci pentru omogenizare.
4. Adaugi faina toata, amesteci si daca este prea uscat - depinde cat de hidratate sunt legumele - picuri apa rece pana obtii un amestec consistent cu care vei umple racii. Gusta de sare. Este extem de delicios deja.

5. Umpli ardeii cu compozitia de mai sus, dar nu la refuz pentru ca un pic se mai umfla compozitia. Unii ii sigileaza in acest capat cu faina pentru evita ca umplutura sa iasa din ardei, dar nu functioneaza asta tot timpul. Eu n-am sigilat.

6. Intr-o oala, se pune la fiert zeama de varza + 1.5 sau 2 litri apa.
7. Taie morcovii rondele, pastarnacul cubulete.
8. Cand apa clocoteste, pui morcovul, pastarnacul si praz-ul calit oprit in farfurie.
9. Dupa cateva clocote, pui bulionul - am pus doua linguri - si alta zeama de varza sau apa, vezi ca zeama sa nu fie prea sarata/acra.
Tragi oala de pe foc alaturi si asezi racii cu grija - cu paleta cu gauri pentru spumuit -. Lasi sa fiarba la foc mic, ca sa nu se sparga, cam 30 de minute.
10. Adaugi verdeata si mai dai un clocot.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!