Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Azi vreau sa facem o calatorie in bucataria Persana unde vreau sa va
prezint un preparat uimitor care se trensmite si azi din generatie in
generatie. Este un preparat asemenea kebabului delicios, suculent
perfect in pita, lipie sau cu garnitura de orez.
Kabobs Persan |
Ingrediente:
500 g carne de vita tocata
500 g carne de miel tocata
4 catei de usturoi
2 linguri de ulei
3 linguri de nuci macinate
1 1/2 lingurita gelatina
1 ceapa tocata si stoarsa
2 lingurite sare
1 lingurita piper
1 lingurita chimen
1 lingurita coriandru pudra
1/4 lingurita turmeric
500 g carne de miel tocata
4 catei de usturoi
2 linguri de ulei
3 linguri de nuci macinate
1 1/2 lingurita gelatina
1 ceapa tocata si stoarsa
2 lingurite sare
1 lingurita piper
1 lingurita chimen
1 lingurita coriandru pudra
1/4 lingurita turmeric
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amestecati cele doua tipuri de carne.
In alt bol amesetcati condimentele, sarea, piperul, chimenul si turmeric-ul.
Curatati si tocati ceapa marunt apoi presarati forte putina sare si stoarceti-o bine de apa.
Intr-un robot de bucatrie amestecati uleiul de masline cu cateii de usturoi si nucile, mixti bine pana cand obtineti o pasta.
Mai intai adaugati condimentele la carnea macinata si amestecati bine timp de 5 minute pana cand toate condiemntele s-au combinet cu carnea in mod uniform.
Dupa ce ati amestecat carnea bine adaugati pasta de usturoi cu nuci si ceapa stoasa si mai framantati bine carnea inca 5 minute.
Adaugati praful de gelatina si framantati bine inca 3-5 minute. Puneti bolul acoperit cu folie alimentara in frigider pentru cel putin 2 ore si maxim 24 de ore.
Dupa ce carnea s-a odihnit in figider, ungeti bine frigaruile late pentru kebab cu un pic de ulei apoi incepeti si formati carnea pe figarui.
Intre timp incingeti gratrul, cand este incins bine puneti frigaruile pe gratar si prajiti-le pe ambele parti.
In alt bol amesetcati condimentele, sarea, piperul, chimenul si turmeric-ul.
Curatati si tocati ceapa marunt apoi presarati forte putina sare si stoarceti-o bine de apa.
Intr-un robot de bucatrie amestecati uleiul de masline cu cateii de usturoi si nucile, mixti bine pana cand obtineti o pasta.
Mai intai adaugati condimentele la carnea macinata si amestecati bine timp de 5 minute pana cand toate condiemntele s-au combinet cu carnea in mod uniform.
Dupa ce ati amestecat carnea bine adaugati pasta de usturoi cu nuci si ceapa stoasa si mai framantati bine carnea inca 5 minute.
Adaugati praful de gelatina si framantati bine inca 3-5 minute. Puneti bolul acoperit cu folie alimentara in frigider pentru cel putin 2 ore si maxim 24 de ore.
Dupa ce carnea s-a odihnit in figider, ungeti bine frigaruile late pentru kebab cu un pic de ulei apoi incepeti si formati carnea pe figarui.
Intre timp incingeti gratrul, cand este incins bine puneti frigaruile pe gratar si prajiti-le pe ambele parti.
Daca nu aveti frigaruile pentru kebab aplatizati bine carnea in maini
apoi puneti o bucatica de hartie de copt in mijloc si acoperit hartia
cu carne astfel incat sa obtineti un cilindru dupa care puneti carnea
astfel formata pe gratar si prajiti-o pe ambele parti. Cand este gata
prajit kabobs-ul rupeti putin carnea la un capat si scoateti hartia de
copt din interior.
Hartia de copt o puteti face ca si o frigaryie mai lata.
Hartia de copt o puteti face ca si o frigaryie mai lata.
Serviti kabobs-ul cu garnitura de orez fiert cu sofran si rosii copate pe gratar sau in pita, lipie cu salata si orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.