Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Orezul cu ciuperci si bacon este un preparat simplu si rapid, dar
foarte gustos. Este ideal atat pentru o cina rapida cat si pentru o masa
in familie.
Orez cu ciuperci si bacon |
Ingrediente:
200 g orez
100 g bacon afumat, tocat marunt
1 cutie de ciuperci
2 cepe albe
1 cana vin alb
2-3 catei de usturoi
1 morcov
sare
piper
1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Toaca marunt usturoiul si ceapa. Procedeaza la fel cu morcovul si ciupercile din conserva.
Intr-o oala adanca adauga uleiul de masline si caleste ceapa cu
usturoiul si morcovul. Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie
adauga ciupercile si baconul. Stinge totul cu o cana de vin.
Adauga orezul si zeama de la ciuperci. Amesteca totul foarte bine si
adauga doua cani de apa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Lasa orezul la cuptor timp de 20 de minute.
Intre timp toaca patrunjelul marunt. Cand orezul este gata, amesteca-l
cu jumatate din cantitatea de patrunjel. Restul presara-l deasupra.
Serveste orezul cu ciuperci si bacon cald, alaturi de o salat de sezon.
Daca doresti il poti servi si ca garnitura la o friptura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.