Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Gustul pieptului de curcan va fi desăvârșit aromat cu verdețuri și condimente, iar carnea va fi foarte fragedă și suculentă.
Ruladă din piept de curcan cu condimente și verdeață |
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui dezosat
- 200 gr unt
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar verde
- 5-6 frunze de busuioc
- 3-4 căței de usturoi
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare și piper, după gust
- 1 lingură cu muștar, boabe
- puțin ulei
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim untul cu usturoi și verdețuri. Punem untul
moale, într-un bol. Spălăm verdețurile, le tocăm mărunt și le adăugăm
peste unt. Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl adăugăm peste celelalte
ingrediente. Presărăm sare și piper, adăugăm zeama de lămâie și
amestecăm bine toate aceste ingrediente. Transferăm untul astfel
aromatizat pe o folie alimentară și îl modelăm sub formă de rulou. Îl
rulăm în folie și îl dăm la congelator pentru 30-40 de minute, sau până
se întărește bine.
Între timp, pregătim pieptul de curcan pe care îl filetăm subțire și îl aplatizăm presând-ul cu podul palmei.
Scoatem untul de la congelator și îl feliem în rondele de aproximativ 5-6 mm. Așezăm rondelele de unt aromat peste pieptul de curcan și îl rulăm. Rumenim rulada din piept de curcan la tigaie pe toate părțile, pentru a se sigila. Apoi, mai ungem rulada cu puțin ulei și o împachetăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 160 de grade.
Între timp, pregătim pieptul de curcan pe care îl filetăm subțire și îl aplatizăm presând-ul cu podul palmei.
Scoatem untul de la congelator și îl feliem în rondele de aproximativ 5-6 mm. Așezăm rondelele de unt aromat peste pieptul de curcan și îl rulăm. Rumenim rulada din piept de curcan la tigaie pe toate părțile, pentru a se sigila. Apoi, mai ungem rulada cu puțin ulei și o împachetăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 160 de grade.
După acest interval, desfacem rulada din piept de curcan, o ungem cu
muștar boabe și o mai lăsăm 10-15 minute la cuptor să se rumenească.
Este o friptură gustoasă și aspectuoasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.