Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Acest unt aromat cu usturoi si patrunjel verde este
foarte usor de preparat si este foarte util in bucatarie. Din el se taie
mici rondele care se pun pe steak-urile fierbinti de vita, pe alte
carnuri fripte la gratar sau pe legume simple gatite la abur sau sotate.
Unt aromat cu usturoi si patrunjel verde |
- 250 g unt
- 6-8 catei de usturoi
- frunze de patrunjel verde
- coaja si suc de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Untul se lasa la temperatura camerei. Astfel se poate prelucra mult mai usor. Usturoiul se curata si se da prin presa. Patrunjelul de toaca marunt. Coaja de lamaie se rade fin.Intr-un bol se pune untul, usturoiul, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.Deasupra mai presaram putina sare si amestecam intreaga compozitie pana se omogenizeaza. Se poate pune si un pic de zeama de lamaie.Gata! A durat totul sub 5 minute.Pastrare:
Intr-o folie transparenta se pune intreaga compozitie si se ruleaza cu grija. Se formeaza un cilindru strans, pe cat posibil fara bule de aer.
Untul astfel obtinut se pune la rece in congelator.La nevoie scoatem untul aromat, ii indepartam folia si taiem atatea felii de cate avem nevoie.Apoi se ambaleaza din nou si se pune inapoi in congelator. Simplu si gustos!Cand pregatim steak de vita la gratar sau la tigaie este bine sa avem la indemana acest unt aromat la care se potriveste perfect acest unt aromat.Cu acest unt aromat puteti unge felii de paine pe care sa le dati la cuptor si obtineti niste crostini delicioase!Untul aromat se poate face si cu rozmarin, cimbru, lamaie si usturoi pentru o friptura de pui in stil meditereanea.Merita sa incercati si voi acest Unt aromat cu usturoi si patrunjel verde si lamaie deoarece este usor de preparat si are o savoare deosebita!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.