Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Unt aromat cu usturoi si patrunjel verde

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Acest unt aromat cu usturoi si patrunjel verde este foarte usor de preparat si este foarte util in bucatarie. Din el se taie mici rondele care se pun pe steak-urile fierbinti de vita, pe alte carnuri fripte la gratar sau pe legume simple gatite la abur sau sotate.
Unt aromat cu usturoi si patrunjel verde

Unt aromat cu usturoi si patrunjel verde


Ingrediente:
  • 250 g unt 
  • 6-8 catei de usturoi
  • frunze de patrunjel verde
  • coaja si suc de lamaie
  • sare 

    Mod de preparare:

    Untul se lasa la temperatura camerei. Astfel se poate prelucra mult mai usor. Usturoiul se curata si se da prin presa. Patrunjelul de toaca marunt. Coaja de lamaie se rade fin.
    Intr-un bol se pune untul, usturoiul, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.
    Deasupra mai presaram putina sare si amestecam intreaga compozitie pana se omogenizeaza. Se poate pune si un pic de zeama de lamaie.
    Gata! A durat totul sub 5 minute.

    Pastrare:

    Intr-o folie transparenta se pune intreaga compozitie si se ruleaza cu grija. Se formeaza un cilindru strans, pe cat posibil fara bule de aer.
    Untul astfel obtinut se pune la rece in congelator.
    La nevoie scoatem untul aromat, ii indepartam folia si taiem atatea felii de cate avem nevoie.
    Apoi se ambaleaza din nou si se pune inapoi in congelator. Simplu si gustos!
    Cand pregatim steak de vita la gratar sau la tigaie este bine sa avem la indemana acest unt aromat la care se potriveste perfect acest unt aromat.
    Sau pentru un steak de vita pe placa de sare.
    Cu acest unt aromat puteti unge felii de paine pe care sa le dati la cuptor si obtineti niste crostini delicioase!
    Untul aromat se poate face si cu rozmarin, cimbru, lamaie si usturoi pentru o friptura de pui in stil meditereanea.
    Merita sa incercati si voi acest Unt aromat cu usturoi si patrunjel verde si lamaie deoarece este usor de preparat si are o savoare deosebita!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!