Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Imi place foarte mult acest sezon, cand incep, ceapa verde si usturoiul. Foarte rapida, buna si aromata, puteti folosi cat mai
multa ceapa si usturoi, vor fi potrivitie. Se potriveste bine cu o mamaliga, cartofi sau simplu cu paine.
Stufat de pui |
Ingrediente:
● 500 grame de ficăţei de pui;
● 5 legături de ceapă verde;
● 4 legături de usturoi verde;
● un pahar cu vin alb;
● 300 milimetri de suc de roşii;
● 3 linguri de pastă de tomate;
● mărar;
● sare;
● piper.
● 5 legături de ceapă verde;
● 4 legături de usturoi verde;
● un pahar cu vin alb;
● 300 milimetri de suc de roşii;
● 3 linguri de pastă de tomate;
● mărar;
● sare;
● piper.
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se spală bine. Apoi, se taie în
bastonase lungi de 4-5 centimetri. Ficăţeii de pui se curăţă, se spală
şi se pun la fiert în apă colocotită pentru 5 minute. Apoi se scot din
apă - eventual se spală.
Ceapă şi usturoiul se opăresc într-o oală cu apă clocotită - dată jos
de pe foc - pentru 5 minute. Într-un vas pentru cuptor se pun ficăţeii şi
deasupra se pun ceapa şi usturoiul. Apoi, se pun sucul de roşii şi
pasta de tomate amestecate împreună şi paharul cu vin. Se sarează şi se
piperează după gust.
Vasul se dă la cuptor pentru 40 de minute. Deasupra de pune mărar tăiat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.