Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cea mai mâncată ciorbă în
sezonul primăverii. Este
usor acrișoară, cu gust și aromă de afumătură și usturoi, dar plină de
vitamine, moment numai bun pentru organism după trecerea iernii.
Ciorbă de salata verde cu bacon și omletă |
Ingrediente:
- 300 g bacon
- 70 ml ulei vegetal
- 2-3 căpățâni de salată verde
- 5-6 căței de usturoi
- 8 ouă
- 300 g iaurt
- 300 ml smântână
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Într-o oală încinsă punem 50 ml de ulei și baconul tăiat julienne și călim la foc mediu până se rumenește ușor.
Adăugăm usturoiul tocat mărunt și mai călim 1 minut după care adăugăm 3 l de apă. Lăsăm să ajungă în punctul de fierbere.
Spălăm
bine salata verde și o rupem bucățele. Când supa începe să fiarbă
adăugăm salata și fierbem aproximativ 3-4 minute la foc mediu.
5 albușuri plus 3 ouă (intregi), faceti omlete pe care le prăjim în ulei. Le tăiem și pe acestea julienne și le adăugăm în
oală.
Într-un castron încăpător punem 5 gălbenușuri cu smântâna, iaurtul și omogenizăm.
Cum adăugăm smântâna si iaurtul?
Adaugă astfel: punem bolul
cu compoziția de galbenusuri, smântână si iaurtul lângă oala. Cu
ajutorul unui polonic scoatem din ciorbă calda, câte un polonic și-l adăugăm
direct în compoziția, amestecând continuu, cât se poate de
mult, astfel încât să aducem compoziția la o temperatură de fierbere cât
mai aproape de cea din oală.
Răsturnăm
castronul în oală și cu ajutorul polonicului amestecăm încontinuu
pentru încă 2 minute, după care oprim focul. Adăugăm mărarul și ciorba
este gata de servit.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.