Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Trebuia sa incerc si asa. Sunt mai aproape de cele din patiserii. Foarte bune.
Aperitiv merdenele din foi de placinta |
- 1 pachet foi de placinta
- 300 g branza telemea de oaie
- 200 g branza de burduf
- 300 g branza de vaci
- 3 galbenusuri de oua
- 100 g smantana
- 1 plic zahar vanilat
- 50 ml ulei
- 1 galbenus pentru uns
MOD DE PREPARARE:
Foile de placinta se lasa la dezghetat.
Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si zaharul vanilat.Se ia o foaie de placinta, se unge din loc in loc, cu ulei cu ajutorul unei pensule si se indoaie in doua. Se pune in mijloc un patrat de branza, lasand marginile goale pentru a se putea plia.Se da cu ulei si se pliaza marginile spre mijloc, sa se petreaca 1 cm.Se ia alta foaie de placinta, se unge cu ulei si se indoaie in doua.Se pune in mijlocul ei bucata inpaturita anterior cu partea impaturita in jos.Se unge cu ulei si se impatureste la fel si se pune, in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea impaturita in jos.Se fac asa toate merdenelele si se pun in tava.
Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.Se scot, se lasa un minut sa respire si se acopera cu un prosop udat si stors bine pana aproape se racesc.Se lasa la racit complet si se pun pe un platou.Pofta Buna!
Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.Se scot, se lasa un minut sa respire si se acopera cu un prosop udat si stors bine pana aproape se racesc.Se lasa la racit complet si se pun pe un platou.Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.