Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Gatita
la cuptor, la foc mic, este deosebit de gustoasa si carnea este frageda
si suculenta. Sos delicios, numai bun ca sa intingi cu painica in el. La fel se poate gati si carnea de miel, purcel sau vitel.
Carne de ied cu sos la cuptor |
Ingrediente:
- 3 kg carne de ied cu os, portionata in bucati mai mari
- 750 ml vin alb demisec
- cimbru, 2 lingurite
- piper. o lingurita
- sare, 2 lingurite
- 2 linguri ulei de masline
- 4-5 catei mari de usturoi
- 2 linguri pasta de rosii si ardei
- 1 lingura mustar
Mod de preparare:
Degresam partial carnea, o spalam si o lasam la scurs. Punem vinul intr-un bol si adaugam sare, cimbru, piper si uleiul de masline. Amestecam bine.
Asezam bucatile de carne intr-o tava si turnam peste ele amestecul de vin si condimente. Adaugam si usturoiul curatat si feliat. Acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider pentru cel putin 12 ore. La jumatatea timpului de stat in frigider intoarcem bucatile de carne si pe cealalta parte. Inainte de a o da la cuptor scoatem din frigider tava cu friptura pregatita, cu cel putin o ora inainte - trebuie sa ajunga la temperatura camerei.
Aprindem cuptorul la foc mediu, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru aproximativ doua ore si jumatate, sau pana carnea se desprinde usor dupa os. Dupa 20-25 minute reducem focul de la mic spre mediu. Verificam din cand in cand sa fie lichid suficient in tava - cand verificam luam cu lingura din lichid si turnam peste bucatile de carne si daca este nevoie mai adaugam vin sau apa. Daca in tava se aduna prea multa grasime o putem indeparta. Cu o jumatate de ora inainte ca friptura sa fie gata luam folia de pe tava si adaugam pasta de rosii si ardei si mustarul. Lasam in continuare carnita la cuptor sa se rumeneasca frumos si pe parcurs o mai ungem de 1-2 ori cu sosul din tava. Cand este gata, scoatem tava cu friptura din cuptor, o lasam 10 minute la “odihnit”, apoi o putem servi
Degresam partial carnea, o spalam si o lasam la scurs. Punem vinul intr-un bol si adaugam sare, cimbru, piper si uleiul de masline. Amestecam bine.
Asezam bucatile de carne intr-o tava si turnam peste ele amestecul de vin si condimente. Adaugam si usturoiul curatat si feliat. Acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider pentru cel putin 12 ore. La jumatatea timpului de stat in frigider intoarcem bucatile de carne si pe cealalta parte. Inainte de a o da la cuptor scoatem din frigider tava cu friptura pregatita, cu cel putin o ora inainte - trebuie sa ajunga la temperatura camerei.
Aprindem cuptorul la foc mediu, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru aproximativ doua ore si jumatate, sau pana carnea se desprinde usor dupa os. Dupa 20-25 minute reducem focul de la mic spre mediu. Verificam din cand in cand sa fie lichid suficient in tava - cand verificam luam cu lingura din lichid si turnam peste bucatile de carne si daca este nevoie mai adaugam vin sau apa. Daca in tava se aduna prea multa grasime o putem indeparta. Cu o jumatate de ora inainte ca friptura sa fie gata luam folia de pe tava si adaugam pasta de rosii si ardei si mustarul. Lasam in continuare carnita la cuptor sa se rumeneasca frumos si pe parcurs o mai ungem de 1-2 ori cu sosul din tava. Cand este gata, scoatem tava cu friptura din cuptor, o lasam 10 minute la “odihnit”, apoi o putem servi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.