Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Sunt niste gogosi, pufoase si aromate cu vanilie si coaja de
lamaie. Aluatul este mult mai bogat de la gogosile obisnuite. Aluatul
pentru gogosi are mai multe oua, unt.
Gogosi - Pancove - Fank - Krapfen |
Ingrediente:
600 gr faina
360 ml lapte
30 gr drojdie proaspata
1 lingura mare zahar
3 galbenusuri
30 ml esenta rom
coaja de la 1 lamaie
2 plic zahar vanilat
2 praf sare
50 gr unt
ulei ptr prajit
zahar pudra ptr ornat
30 gr drojdie proaspata
1 lingura mare zahar
3 galbenusuri
30 ml esenta rom
coaja de la 1 lamaie
2 plic zahar vanilat
2 praf sare
50 gr unt
ulei ptr prajit
zahar pudra ptr ornat
Mod de preparare:
Incalzim
360 ml lapte cat sa fie bine caldut , punem in el sarea , zaharul si
dizolvam si drojdia. In faina din vas facem o gaura in care turnam
laptele incare am dizolvat dorjdia , amestecam cu un pic de faina pana
obtinem un fel de maia si lasam sa dospeasca. Cand a dospit , adaugam
cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat 2 plicuri, coaja de la
lamaie,esenta de rom si 50 gr unt. Framantam totul bine pana aluatul
face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana
isi dubleaza volumul. Cand a dospit il rasturnam pe o planseta data cu
faina si cu mana il intindem la grosimea degetului. Se decupeaza cu un
pahar si la fiecare gogosi facem cu degetul o adancitura in mijloc.
Acoperim si lasam asa inca 30 minute la dospit. Intre timp punem intr-un
vas ulei din abundenta la incins . Cand uleiul e fierbinte asezam gogosile in el in asa fel incat partea in care am facut adancitura cu
degetul sa fie asezata in ulei . Se acopera vasul cu un capac pana se
coc pe o parte ,apoi se intorc si se coc descoperite. Se scot pe
servetel sa se absoarba uleiul se asaeza pe o farfurie si se pudreaza cu
zahar praf vanilat, sau se pot servi cu fineti sau cu dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.