Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gogosi - Pancove - Fank - Krapfen

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.                 Sunt niste gogosi, pufoase si aromate cu vanilie si coaja de lamaie. Aluatul este mult mai bogat de la gogosile obisnuite. Aluatul pentru gogosi are mai multe oua, unt.
Gogosi - Pancove - Fank - Krapfen
Gogosi - Pancove - Fank - Krapfen
Ingrediente:
600 gr faina
360 ml lapte
30 gr drojdie proaspata
1 lingura mare zahar
3 galbenusuri
30 ml esenta rom
coaja de la 1 lamaie
2 plic zahar vanilat
2 praf sare
50 gr unt
ulei ptr prajit
zahar pudra ptr ornat
Mod de preparare:
Incalzim 360 ml lapte cat sa fie bine caldut , punem in el sarea , zaharul si dizolvam si drojdia. In faina din vas facem o gaura in care turnam laptele incare am dizolvat dorjdia , amestecam cu un pic de faina pana obtinem un fel de maia si lasam sa dospeasca. Cand a dospit , adaugam cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat 2 plicuri, coaja de la lamaie,esenta de rom si 50 gr unt. Framantam totul bine pana aluatul face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand a dospit il rasturnam pe o planseta data cu faina si cu mana il intindem la grosimea degetului. Se decupeaza cu un pahar si la fiecare gogosi facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperim si lasam asa inca 30 minute la dospit. Intre timp punem intr-un vas ulei din abundenta la incins . Cand uleiul e fierbinte asezam gogosile in el in asa fel incat partea in care am facut adancitura cu degetul sa fie asezata in ulei . Se acopera vasul cu un capac pana se coc pe o parte ,apoi se intorc si se coc descoperite. Se scot pe servetel sa se absoarba uleiul se asaeza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf vanilat, sau se pot servi cu fineti sau cu dulceata.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!