Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa din rasol de vita

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.                Supa din rasol de vita – reteta mea de familie. O supa sanatoasa si consistenta cu rasol de vita sau vitel, cu os cu maduva, cu multe zarzavaturi, legume si taitei de casa, asa cum o fac eu si cum ii place familiei mele.
Supa din rasol de vita

Supa din rasol de vita


Ingrediente:
  • 2 felii rasol de vita cu os, circa.1200 g
  • un os cu maduva
  • 600 g morcovi
  • 2 pastarnac
  • 2 patrunjel radacina
  • 3-4 cepe, rosii si galbene
  • 3-4 cartofi
  • o telina cat un pumn
  • Telina frunze
  • patrunjel frunza
  • piper boabe
  • chimen intreg si praf
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper macinat

    Mod de preparare:

    Sunt 3 moduri in care fierb carnea de vita pentru supa: in oala clasica, in oala sub presiune. Practic intreg procedeul este identic, doar timpul de fierbere difera. Se incepe cu carnea care se spala in apa rece - mai ales rasolul taiat felii care contine aschii de la oase -, apoi se pune la fiert cu o ceapa galbena, una rosie, o lingura de boabe de piper, o lingura de chimen, 2-3 lingurite de sare si 3-4 foi de dafin.
    Se pun rondelele de  carne si osul cu maduva in oala, se adauga ceapa si condimentele si se pune la fiert cu atata apa rece cat sa acopere bine carnea sau pana la limita de nivel indicata pe peretele interior al oalei sub presiune. Se inchide oala sub presiune cu capacul si se aseaza la foc mediu.
    In oala clasica se fierbe cel putin 2 ore, pe verificate pana e fiarta carnea, in oala sub presiune fierbem o ora buna - de cand incepe sa fiarba si sa fasaie - iar la slow cooker 8 ore pe functia slow.
    Eu am folosit de data aceasta oala sub presiunde de 5 l.

    Pregatire zarzavaturi si legume:

    Pana fierbe carnea avem timp sa curatam zarzavaturile si legumele si sa le taiem. Cartofii ii tai sferturi, morcovii feliute si pastarnacul si patrunjelul in 2-3 si apoi il crestez deasupra cu cutitul. Telina o feliez. Ceapa o las intreaga.
    Carnea fiarta se scoate din oala - se depresurizeaza in prealabil oala minune - si se dezoseaza. Se mananca maduva pe o paine prajita Se strecoara supa. O strecor mai mult din cauza piperului. Carnea s-a fiert foarte bine, este perfecta.
    Zeama se strecoara printr-un tifon sau o carpa curata de bucatarie si zeama se intoarce inapoi in oala impreuna cu bucatile de carne dezosate. Se adaga in ea si legumele si zarzavaturile pregatite mai sus.
    Deoarece supa este foarte concentrata, trebuie diluata cu cateva cani de apa - vreo 2-3.
    Supa din rasol de vita se mai lasa la fiert pana se fierb legumele. Si gata!

    Servire supa:

    Separat am fiert si niste taitei de casa. Nu-i fierbeti direct in supa ca sa nu o tulbure. Deasupra am presarat din belsug patrunjel verde tocat.

    O supa sanatoasa si gustoasa.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!