Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Prăjitura “Cartof” se prepară foarte simplu, rețeta de astăzi se prepară din firimituri de biscuiți, cacao, cremă fiartă. Rețeta aceasta este foarte populară.
Prăjitura “Cartof” |
Ingrediente:
-300 g de firimituri de biscuiți
-2 linguri de cacao + cacao pentru presărare
-50 g de nuci
-200 ml de lapte
-100 g de unt
-2 linguri de zahăr
-2 lingurițe de făină
-1 ou
-vanilie
Mod de preparare:
1. Mărunțiți nucile. Amestecați-le cu firimiturile de biscuiți.
2. Adăugați cacao.
3. Preparați crema fiartă: puneți într-o cratiță zahărul, făina și
vanilia, turnați deasupra o cantitate mică de lapte, amestecați bine cu
un tel, ca să nu rămână cocoloașe.
4. Spargeți oul și amestecați compoziția. Turnați laptele rămas într-o cratiță și încălziți-l.
5. Turnați într-un flux subțire amestecul de lapte și ou în laptele fierbinte și amestecați continuu la foc mic!
6. Crema se va îngroșa rapid! Adăugați untul și amestecați până se va topi complet. Luați crema de pe foc.
7. Presărați treptat firimiturile de biscuiți și nuci în crema fierbinte și amestecați.
8. Formați prăjiturile dându-le forma unui cartof.
9. Dați prăjiturile formate prin cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.