Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Vă prezentăm astăzi, o rețetă mai
puțin obișnuită de ruladă apetisantă din ouă cu crenvurști. Este o
gustare rumenă și aromată, ce se prepară uimitor de simplu și rapid.
Ruladă de ouă cu crenvurști |
INGREDIENTE:
– 1 crenvurșt
– 50-70 g de cașcaval
– 2 ouă
– 1 lingură plină de amidon
– 3 linguri de lapte
– sare
– piper negru măcinat după gust
MOD DE PREPARARE:
1. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.
2. Spargeți ouăle într-un bol mic, adăugați 1 lingură plină de
amidon, 3 linguri de lapte și potriviți ingredientele cu sare și piper
negru măcinat după gust. Omogenizați ingredientele din bol, folosind
furculița sau telul, până se va dizolva amidonul.
3. Puneți un crenvurșt pe tigaia încinsă, uscată. Coaceți doar până
se va încălzi bine. Luați crenvurștul din tigaie și puneți-l pe o
farfurie.
4. Ungeți tigaia încinsă cu puțin ulei vegetal. Turnați în tigaie 1/3
din amestecul de ou, răspândiți-l și prăjiți-l până se va rumeni ușor
pe partea de jos.
5. Presărați clătita cu puțin cașcaval ras. Prăjiți clătita sub capac, până se va topi cașcavalul.
6. Așezați crenvurștul pe marginea clătitei. Rulați clătita, lăsând o
margine liberă, de aproximativ 1,5-2 cm. Dați rulada la marginea
tigăii. Iar turnați aluat în tigaie, răspândiți-l, uniformizați-l și
uniți-l cu marginea liberă a clătitei precedente. Presărați clătita cu
cașcavalul ras. Prăjiți deliciul sub capac, până se topește cașcavalul.
7. Procedați similar cu aluatul rămas. Ar trebui să obțineți o
ruladă rumenă și delicioasă. Așezați deliciul pe o farfurie și serviți
cu plăcere.
Vă dorIM poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.