Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O mancare usoara si simpla pe care noi o preparam destul de des. Reteta aceasta era preferata mea. Avea un gust deosebit!
Mancare taraneasca de cartofi |
- 1 kg cartofi albi
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4 căței de usturoi
- 5-6 bucati de gogosari murati
- 200 g pasta de rosii
- 30 ml sos de soia
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- cateva frunze de busuioc
- patrunjel verde
- apa
MOD DE PREPARARE:
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare.
Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei, pana isi schimba culoarea, impreuna cu doi catei de usturoi dati pe razatoare si adaugand din cand in cand, peste ea si cate putina apa fierbinte.
Se adaugă morcovul dat pe razatoare si se amesteca bine, apoi se adauga pasta de rosii și o cescuta de apa.
Se lasa sa fiarba sosul pana se reduce putin, condimentandu-l, dupa gust, cu sos de soia, piper, cimbru si foi de dafin.
In ultimele 5 minute de fierbere, se adauga si 2 catei de usturoi razuiti, pentru a-si mentine gustul și gogosarii taiati in fasii.
Cartofii fierti se trec prin jet de apa rece, se curata, se taie in cuburi si se adauga peste sos.
Se mai adauga si cateva frunze de busuioc rupte, se mai amesteca 5-6 minute, pe foc, pentru a se intrepatrunde gusturile, apoi, dupa stingerea focului, se presara patrunjel verde, tocat.
Este o mancare scazuta, rapida, gustoasa si satioasa si se poate servi cu salata de legume, sau muraturi.
Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei, pana isi schimba culoarea, impreuna cu doi catei de usturoi dati pe razatoare si adaugand din cand in cand, peste ea si cate putina apa fierbinte.
Se adaugă morcovul dat pe razatoare si se amesteca bine, apoi se adauga pasta de rosii și o cescuta de apa.
Se lasa sa fiarba sosul pana se reduce putin, condimentandu-l, dupa gust, cu sos de soia, piper, cimbru si foi de dafin.
In ultimele 5 minute de fierbere, se adauga si 2 catei de usturoi razuiti, pentru a-si mentine gustul și gogosarii taiati in fasii.
Cartofii fierti se trec prin jet de apa rece, se curata, se taie in cuburi si se adauga peste sos.
Se mai adauga si cateva frunze de busuioc rupte, se mai amesteca 5-6 minute, pe foc, pentru a se intrepatrunde gusturile, apoi, dupa stingerea focului, se presara patrunjel verde, tocat.
Este o mancare scazuta, rapida, gustoasa si satioasa si se poate servi cu salata de legume, sau muraturi.
TIPS-URI
Sosul de soia este optional, dar adaugat, confera mancarii un gust bun.
Se mai poate adauga marar, in acelasi timp in care se adauga cartofii peste sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.