Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga retet ta. Chebureki sunt iubiți de mulți. Cu patiseria aurie crocantă, umplutura de carne suculentă în interior și un parfum uimitor, pe care par atât de tentante și imposibil de rezistat!
Chebureki facut de Mesteru' |
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350-380 g faina
- 1 lingura sare
- 1 lingura rasa zahar
- 1 ou mare
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 150 ml apa minerala
- 3, 4 linguri votca
Pentru umplutura:
- 300-350 g carne tocata de porc
- 1 ceapa mare uscata
- 2 catei de usturoi
- o legatura ceapa verde - doar partea verde, inelele
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura mica frunze de patrunjel
- 1 legatura mica frunze de marar
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pun intr-un bol faina, sarea, oul, uleiul si apa:
Aluatul se framanta putin cu mainile; se adauga votca si se
framanta in continuare pana cand nu se mai lipeste de bol. Se mai adauga
faina, daca e necesar. Se formeaza o bila de aluat si se lasa sa se
odihneasca pana cand se pregateste umplutura:
Pentru umplutura, se toaca cat mai fin, cu cutitul, ceapa uscata si
cea verde, cat si usturoiul, si se amesteca totul cu
carnea tocata. Se condimenteaza puternic cu sare si piper:
In continuare, ce trebuie sa faceti pentru a obtine frumoasa forma de semiluna a cheburekului!
Se formeaza din aluat un rulou, nu foarte subtire, din care se taie
„discuri” potrivite.
Se intinde fiecare bucata de aluat pe o suprafata infainata, cu
sucitorul, dandu-i, pe cat se poate, o forma rotunda. Se pune o lingura
de umplutura pe jumatate de aluat si se acopera cu cealalta jumatate. Se
turteste putin cu degetele si se „sigileaza” la capete cu ajutorul unei
furculite:
Excesul de aluat se taie cu un cutit bine ascutit:
Se incinge mult ulei intr-o tigaie si, cu ajutorul unei palete de
lemn, se introduc cate doua placinte in tigaie; se lasa la prajit 3-4
minute, la foc domol, iar cand vedeti ca prind o culoare aurie,
frumoasa, le intoarceti pe partea cealalta si le mai lasati inca 3-4
minute. Nu va stresati in legatura cu carnea cruda din mijloc, pentru ca
se prajeste perfect!
Cand sunt gata, se scot pe un platou intins „tapetat” cu hartie absorbanta.
Se servesc neaparat cu maioneza de casa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.