Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O rețetă de mic dejun, făcută în mod
tradițional. De această dată, ne bucurăm de o rețetă de yarimca, adică
niște plăcintuțe umplute cu brânză sau cartofi delicioase.
Yarimca |
Ingrediente:
375 g făină
120 g iaurt simplu
80 ml ulei de măsline
1 ou
1 linguriță sare
O jumătate linguriță praf de copt
120 ml apă
Ulei pentru prăjit
120 g iaurt simplu
80 ml ulei de măsline
1 ou
1 linguriță sare
O jumătate linguriță praf de copt
120 ml apă
Ulei pentru prăjit
Umplutură:
200 g brânză feta
10 g pătrunjel mărunțit
Sau
5-6 cartofi fierți și zdrobiți
1 linguriță mentă uscată
O jumătate linguriță sare
Un sfert linguriță piper
10 g pătrunjel mărunțit
Sau
5-6 cartofi fierți și zdrobiți
1 linguriță mentă uscată
O jumătate linguriță sare
Un sfert linguriță piper
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru aluat,
adăugând apă câte puțin. S-ar putea să nu fie nevoie să folosești toată
apa, de aceea trebuie să o adaugi gradual, puțin câte puțin. Frământă
aluatul până când acesta nu se mai lipește de mâini și de pereții
vasului. Pudrează cu făină suprafața de lucru și mută aluatul din vas,
pe suprafața pudrată cu făină - pe masă. Taie aluatul frământat în două
bucăți și rulează fiecare bucată până aceasta devine la fel de groasă ca
încheietura mâinii tale. Apoi, taie din fiecare bucată rulată, bucăți
de aproximativ 2-3 cm grosime.
Trage deoparte bucățile de aluat și
re-pudrează cu făină suprafața, dacă e nevoie. Apoi întinde cu făcălețul
fiecare bucată de aluat, astfel încât să creezi o foaie de aluat nu
foarte groasă, dar nici foarte subțire.
Fă amestecul de umplutură preferat - ori
amesteci brânză feta cu pătrunjel, ori cartofii zdrobiți cu mentă și
piper. În fiecare bucățică de aluat pe care o întinzi, pune în centru o
lingură de umplutură, întinde-o pe o suprafață mai mare, iar apoi
împătură aluatul sub formă de semilună. Asigură-te că strângi marginile
bine, astfel încât să nu permită umpluturii să iasă. Dacă crezi că nu
reușești cu mâna, poți face asta cu o furculiță.
Pune ulei într-o tigaie mai adâncă și
lasă-l să se încingă. Când acesta este fierbinte, prăjește cu grijă
bucățile de aluat, pe ambele părți, iar apoi scoate-le și pune-le pe
prosoape de hârtie pentru ca acestea din urmă să absoarbă uleiul în
exces. Și gata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.