Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ce aveti la indemana si va place! Eu am folosit dovlecei, vinete,
morcovi, ciuperci, conopida, ceapa, cartofi. Toate trebuie taiate in bucati potrivite: batoane. Cartofii i-am taiat in rondele foarte subtiri.
Legume prajite in aluat crocant cu bere |
Ingrediente:
- 500 g legume asortate taiate rondele - dovlecei, ciuperci, vinete, ceapa, morcovi, cartofi, conopida
Aluat cu bere
- 200 g faina
- cca. 400 ml bere foarte rece + 4-5 cuburi de gheata
- 1 ou
In plus
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- sare
- sosuri – care va plac
Mod de preparare:
Am taiat legumele si le-am lasat la zvantat. In plus, le-am si presarat cu putina faina, care mai absoarbe din umiditate.
Legume pregatite:
Legume pregatite:
Intr-o cana gradata am spart oul intreg si l-am batut lejer cu o
furculita. Am turnat peste ele cei 400 ml de bere foarte rece si am
adaugat si 4-5 cuburi de gheata.
Am trantit si faina deasupra. Nu am amestecat-o ci mai mult
am udat-o cu lichidul de jos. Da, trebuie sa ramana cocoloase multe.
Am ales o cratita mai inalta si am pus uleiul la incins in ea. Uleiul
trebuie sa fie in strat gros de macar 3 degete. Proba este prin picurarea catorva stropi de
aluat in ulei. Daca este incins putem trece la treaba. Am lucrat cu
mana. Am luat bucata cu bucata batoanele de legume si le-am trecut prin
aluat si apoi le-am pus la prajit. Nu mai mult de 5-7 piese o data! Nu
am aglomerat baia de ulei.
Am prajit legumele cate 2-3 minute. Aluatul nu trebuie sa se
rumeneasca tare. De la bere el va avea o culoare mai galbena decat cel
facut cu apa. Am scos pe rand legumele prajite cu o spumiera si le-am
pus la scurs mai intai intr-o strecuratoare metalica iar dupa cateva
minute le-am trecut pe hartie absorbanta. Nu se
scot din prima pe servete pentru ca isi pierd factorul crocant.
Am continuat asa pana am prajit toate legumele. De abia
dupa ce s-au scurs pe hartia absorbanta le-am mutat pe un alt platou de
servire si le-am sarat. Gata!
Iata ce a iesit!
Legume prajite in aluat cu bere se mananca imediat, fierbinte.
Aluatul ramane crocant o perioada de timp - max. 30 de minute - dupa care
incepe sa se inmoaie. Ele pot redeveni crocante prin incalzirea 5-10
minute la cuptor, asezate aerat intr-o tava. Fiecare leguma in parte
si-a pastrat gustul si textura. Sunt delicioase mai ales cu un sos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.