Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Cea mai faimoasa tapa, sau gustare, spaniola este tortilla preparata din
ingrediente simple – oua, ceapa si cartofi – gatite ca o omleta plata,
servita calda, taiata felii. Pot fi adaugate multe alte
ingrediente, cum sunt in cazul de fata dovleceii si baconul.
Tapa cu cartofi si dovlecei |
Ingrediente:
- 600 g cartofi sapunari, curatati si taiati cubulete de 1 cm
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa rosie tocata marunt
- 150 g dovlecel taiat cubulete
- 2 felii bacon slab, fara sorici, tocat
- 6 oua
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- piper
Mod de preparare:
- Se pun cubuletele de cartofi intr-o oala cu apa clocotita. Se da din nou apa in clocot, se micsoreaza flacara si se fierb 3 minute. Se scurg cu grija.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie teflonata groasa, de circa 25 cm diametru. Se adauga cartofii, ceapa, dovlecelul si baconul si se gatesc 10 minute la foc moderat, intorcand si amestecand din cand in cand, pana ce cartofii se fac fragezi si aurii.
- Se incalzeste grillul cuptorului la maximum. Se bat ouale cu 1 lingura de apa rece, intr-un castron. Se adauga patrunjelul si piperul. Se toarna ouale peste legumele din tigaie si se prajesc 3-4 minute. Cand omleta s-a inchegat la baza, se ridica marginile omletei pentru ca oul neprajit sa circule pe margini si sa se inchege.
- Cand doar la suprafata a mai ramas putin ou neinchegat, se pune tigaia sub grillul fierbinte si se gateste 2 minute, pentru a fixa si partea superioara a omletei. Se lasa aceasta tortilla sa alunece pe un platou si se raceste 2-3 minute. Se taie in orice forma, si se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.