Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Aceasta este o dulceata mai putin cunoscuta in primul
rand datorita faptului ca rosiile galbene traditionale sunt din ce in ce
mai rare.
Dulceata de rosii galbene |
Ingrediente: :
700 gr de rosii galbene
220 gr de zahar
1 ardei iute
Piper alb boabe si piper alb proaspat macinat.
Piper rosu boabe
Mod de preparare:
- Spalam bine rosiile sub jet de apa rece, apoi le uscam intr-
un stergar curat de bucatarie si le feliem Julienne. Le asezam intr- o cratita impreuna cu zaharul si ardeiul iute. Cand incepe sa fiarba adaugam cateva boabe de piper alb boabe si macinam putin de piper alb in dulceata. - Fierbem dulceata la foc mic amestecand in ea din cand in cand pentru a nu se prinde, timp de cca-
40- 45 de minute. Trecut acest timp, punem dulceata in borcane mici, le inchidem ermetic, le rasturnam timp de cateva minute cu capul in jos pentru a se forma vacum si apoi asezam borcanele timp de 2 zile intre paturi, in acest fel ele se vor raci natural. Le etichetam si le asezam in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.